Головна Новини Політика зовнішня політика Ракети Taurus для України: Кулеба зробив заяву за підсумками зустрічі з Бербок
commentss НОВИНИ Всі новини

Ракети Taurus для України: Кулеба зробив заяву за підсумками зустрічі з Бербок

Міністр говорив з німецькою колегою Бербок про надання додаткового озброєння та посилення ППО

11 вересня 2023, 16:57
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба впевнений, що Німеччина у будь-якому разі передасть Україні крилаті ракети Taurus. Наразі стоїть лише питання часу – коли це станеться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це міністр заявив на прес-конференції з німецькою колегою Анналеною Бербок.

Ракети Taurus для України: Кулеба зробив заяву за підсумками зустрічі з Бербок

Куліба та Бербок. Фото: з відкритих джерел

Глави зовнішньополітичних відомств двох країн детально обговорили двосторонні відносини України та Німеччини, а також нові шляхи експорту зерна та додаткового озброєння. Особливу увагу було приділено питанню посилення протиповітряної оборони та передачі далекобійних ракет Taurus.

"Ми докладно обговорили надання Україні німецьких ракет далекого радіусу дії Taurus. Сьогодні ми краще розуміємо особливості процесу ухвалення остаточного рішення урядом Німеччини. Зі свого боку, Україна готова зробити все необхідне, щоби його прискорити", — зазначив український міністр.

Дипломат зазначив, що Берлін все одно ухвалить рішення про передачу Україні Taurus для захисту портів від ворожих авіаударів. Тому Київ сподівається, що це рішення не відтягуватиметься у часі.

Зазначимо, раніше Дмитро Кулеба заявив, що рішення про передачу Україні крилатих ракет Taurus лежить на столі у канцлера Німеччини Олафа Шольца. Фактично від його рішення залежить, коли ракети опиняться на озброєнні ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський анонсував "потужний вересень для України". За його словами, слід очікувати нових оборонних пакетів для ЗСУ, нових переговорів про гарантії безпеки для нашої країни, санкції проти РФ, про наближення справедливого миру. Експерти прокоментували виданню "Коментарі" ці заяви, а також розповіли про вересневі очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини