Головна Новини Політика зовнішня політика Радник Кремля відповів, чого чекати від переговорів Байдена і Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Радник Кремля відповів, чого чекати від переговорів Байдена і Путіна

Помічник президента РФ заявив, що зустріч корисна для обох сторін, але навряд чи буде досягнуто домовленостей

15 червня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

У середу, 16 червня, в Женеві зустрінуться президенти Америки Джо Байден і Росії Володимир Путін. На думку радника глави Кремля Юрія Ушакова, переговори будуть, беззаперечно, корисними, але навряд чи призведуть до конкретних домовленостей між лідерами. Про це повідомляє видання Reuters.

Радник Кремля відповів, чого чекати від переговорів Байдена і Путіна

Зустріч Байдена і Путіна. Фото: ktla.com

Ушаков повідомив журналістам, що порядок денний – окрім заключного комюніке – він обговорив із радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном під час телефонної розмови.

Помічник президента РФ також заявив, що лідери, зокрема, обговорюватимуть ядерну стабільність, зміни клімату, кібербезпеку та долю громадян США й Росії, які перебувають у в’язницях обох країн.   

"Я не впевнений, що якісь домовленості будуть досягнуті. Я дивлюсь на цю зустріч із практичним оптимізмом", — сказав Юрій Ушаков журналістам.

Зустріч лідерів стане першою після того, як Байдена було обрано президентом США.

У квітні між главами держав відбулася телефонна розмова, під час якої президент Америки запропонував очільнику Кремля зустрітися на вищому рівні.

Раніше видання "Коментарі" писало, що українські політологи спрогнозували, як можуть відбутися переговори лідерів США і Росії та чи матиме істотний вплив на ситуацію на сході України ця зустріч.

Директор Українського інституту політики Руслан Бортник сказав, що навряд чи можливі якісь стратегічні домовленості.

Керівник Інституту інтеграції Донбасу Сергій Стуканов зі свого боку теж зауважив, що сподіватися на якісь суттєві зрушення у вирішенні питання Донбасу після зустрічі президентів Росії і США не варто.

Також портал повідомляв, що нардеп від політсили "Європейська солідарність" Олександр Гончаренко, коментуючи американо-російський саміт, висловив припущення, що Байден може сказати Путіну щодо України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини