Головна Новини Політика зовнішня політика Рада нацбезпеки Ізраїля ухвалила жорстке рішення: чим це може загрожувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада нацбезпеки Ізраїля ухвалила жорстке рішення: чим це може загрожувати

Ізраїль ухвалив рішення про наземну операцію проти сектора Гази

7 жовтня 2023, 18:58 comments1703
Поділіться публікацією:

Рада нацбезпеки Ізраїля одностайно ухвалила рішення про проведення наземної операції проти сектору Гази, звідки сьогодні була атакована єврейська держава.  Про це повідомляють "Коментарі".

Рада нацбезпеки Ізраїля ухвалила жорстке рішення: чим це може загрожувати

ЦАХАЛ готується до бою

Палестинцями було захоплено велике ізраїльське місто на півдні Ашкелон, де мешкають 130 тисяч осіб, а також декілька населених пунктів. Вони масово захоплюють заручників серед ізраїльських військових та цивільних осіб. Наразі з ХАМАС веде бої армія оборони Ізраїлю. 

"Зараз можливі всі сценарії, і ми готові до вторгнення Ізраїлю на землі", — сказав у свою чергу заступник голови ХАМАС Салах аль-Арурі.

Разом з тим, проіранське угруповування "Хезболла", яке базується на півдні Лівану, заявило про свій намір вступити у війну з Ізраїлем, у разі проведення наземної операції проти Сектору Газа.

Наразі, одностайно підтримали ХАМАС Іран, Сирія та афганський Талібан. Саудівська Аравія та Катар висловили стримане засудження Ізраїлю, який нібито "спровокував палестинців", довгі роки не надаючи їм можливості створити свою державу.

Україна — визнала право Ізраїля на самооборону. З цього приводу зробив заяву президент України Володимир Зеленський та МЗС України.

Тим часом, стало відомо, що могло стояти за атакою ХАМАС на Ізраїль. За атакою ХАМАС могло стояти прагнення зірвати нормалізацію відносин Ізраїля з однією з впливових країн.

Два союзники Росії офіційно оголосили про підтримку нападу ХАМАС на Ізраїль. В Ірані взагалі заявили, що країна "підтримуватиме палестинських бойовиків до звільнення Палестини та Єрусалиму".

А ЄС відреагував на атаку ХАМАС проти Ізраїлю.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 жовтня 2023, 19:02

Борцям за свободу та гідність варто бути готовим до жорсткого протистояння з Ізраїлем. Нехай на собі відчують ціну збагачення Божого народу. Відчують, до яких страждань привели Україну. Головне не дати зламати дух жорстким тиском та численними жертвами. Триматись довго, діяти агресивно. Це єдиний шанс.


Новини