Головна Новини Політика зовнішня політика Путін та Зеленський за одним столом: у МЗС відповіли – чи можливо це вже цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін та Зеленський за одним столом: у МЗС відповіли – чи можливо це вже цього року

Дмитро Кулеба наголосив, з Путіним Україна точно не розмовлятиме

10 серпня 2023, 12:40
Поділіться публікацією:

Україна не змінює свою позицію і продовжує говорити, що будь-які переговори з Росією можуть відбутися лише в тому випадку, якщо країна-агресор повністю виведе свої війська з української території. Однак навіть якщо це відбудеться переговори з російським диктатором Володимиром Путіним неможливі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Corriere della Sera" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Путін та Зеленський за одним столом: у МЗС відповіли – чи можливо це вже цього року

Володимир Зеленський та Володимир Путін. Фото: із відкритих джерел

"Путін не партнер (Ред. – для переговорів). Він скоїв дуже багато дуже серйозних злочинів. Існують інші дипломатичні способи опосередкованої боротьби. Але нам зрозуміло, що ми ніколи не зможемо побачити Путіна та Зеленського за одним столом", — заявив глава МЗС України .

За його словами, Україна зможе вести переговори з Росією лише після виведення окупаційних військ із наших земель, але не з Путіним.

"Цієї мети можна досягти за допомогою війни та дипломатії. З першим справляються наші генерали, їхнє завдання підштовхнути росіян до відступу і зрозуміти, що говорити краще, ніж воювати. Я дбаю про дипломатію та діалог, коли це можливо", — зазначив міністр.

Про те, чи можливо розпочати переговори до виведення військ РФ з України, Кулеба сказав, що це залежить від обставин.

"Ми не віримо росіянам на слово, ніхто в здоровому глузді не повірить. Перш ніж піти (Ред. — На компроміс), ми хотіли б переконатися, що він серйозний, а не обман. Що росіяни потім не повернуться, щоб знову атакувати нас". Я розумію ці питання та їхню логіку, але я не можу дати однозначних відповідей, тому що їх немає, на коні життя мільйонів людей", — наголосив глава МЗС.

Читайте на порталі "Коментарі" — можливість переговорів Володимира Зеленського з Володимиром Путіним: у Держдепі США відреагували.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кулеба заявив, що Ердоган здатний повернути зернову угоду, але є нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини