Головна Новини Політика зовнішня політика Путін привітав іншого диктатора з перемогою у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін привітав іншого диктатора з перемогою у війні

Північна Корея (КНДР) одна з небагатьох країн світу, яка, нарівні з Білоруссю та Сирією, підтримала Росію у її війні з Україною

27 липня 2023, 19:59 comments1116
Поділіться публікацією:

Путін привітав північнокорейського диктатора Кім Чен Ина з роковинами закінчення корейської війни, зазначивши "вагомий внесок радянських військових у розгром противника". При цьому російський диктатор назвав закінчення корейської війни, під час якого виникли дві корейські держави, перемогою КНДР. Також глава РФ подякував північнокорейському візаві за підтримку російської "СВО" — війни проти України. Про це повідомляють "Коментарі".

Путін привітав іншого диктатора з перемогою у війні

Кім Чен Ин

"Прийміть щирі вітання з нагоди 70-річчя перемоги корейського народу у Вітчизняній визвольній війні. Вагомий внесок у розгром противника зробили і радянські військовослужбовці, що боролися пліч-о-пліч з корейськими патріотами, у тому числі льотчики, які здійснили десятки тисяч бойових вильотів", — написав Путін.

Окремо російський диктатор подякував КНДР за підтримку, яку північнокорейський режим надає РФ у питанні війни, розв'язаної проти України.

"Тверда підтримка з боку КНДР спеціальної військової операції в Україні, солідарність з Росією з ключових міжнародних питань додатково підкреслюють нашу спільну зацікавленість і рішучість протистояти політиці колективного Заходу, що перешкоджає встановленню справді багатополярного, справедливого світопорядку, заснованого на пріоритеті міжнародного та національних інтересів держав", — заявив господар Кремля.

Нагадаємо, що під час корейської війни (1950-1953) комуністичний північнокорейський режим, за сприяння СРСР та червоного Китаю, спробував захопити територію всього Корейського півострова. При цьому більшість країн ООН підтримали некомуністичний уряд у Сеулі, надали військову підтримку майбутній Південній Кореї, відбивши атаки північнокорейців. Щоб уникнути поразки КНДР, їм на допомогу спочатку були направлені радянські льотчики, а пізніше — мільйон китайських "добровольців". Підсумком війни став поділ корейського півострова по 38 паралелі. Обидві корейські держави досі формально перебувають у стані війни. При цьому Південна Корея стала одним зі світових економічних лідерів, а в Північній — люди регулярно голодують, але вона має в своєму розпорядженні власну атомну зброю. Нею КНДР регулярно загрожує США та їхній союзниці в Тихому океані – Японії.

Наразі з офіційним візитом до КНДР перебуває військовий міністр РФ Сергій Шойгу. Експерти припускають, що КНДР в обмін на російське зерно може направити на війну проти України своїх "добровольців" або надати РФ снаряди.

Тим часом, "Вагнер" стягує до Білорусі свою бронетехніку.

Олександр Ткаченко прокоментував свою відставку.

А у Зеленського відреагували на дискваліфікацію Харлан.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини