Головна Новини Політика зовнішня політика Путін назвав умови для транзиту російського газу через Україну: що він вимагає
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін назвав умови для транзиту російського газу через Україну: що він вимагає

Він заявив, що для цього Росії необхідно розуміти, які обсяги російського газу Європа готова закупити

20 серпня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Президент Росії назвав умови для подальшого продовження  транзиту газу через  нашу країну у 2024 році.  Російська влада дасть остаточну відповідь, коли буде знати, на скільки років буде продовжено транзит і в яких обсягах. Про транзит українського газу Володимир Путін говорив на зустрічі зі ЗМІ, після візиту до Москви канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Путін назвав умови для транзиту російського газу через Україну: що він вимагає

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

 "Ми готові й після 2024 року транзитувати газ через Україну, але ми маємо зрозуміти, на який термін, в якому обсязі. А для цього ми повинні отримати відповідь від європейських партнерів — скільки вони в нас готові закуповувати. Ми не можемо підписати транзитний контракт, якщо в нас немає контрактів на поставку споживачам в Європі", — зазначив  президент Російської Федерації.

Поки сам очільник Росії не впевнений скільки російського газу купуватиме Європа. Адже там зараз орієнтуються на "зелену енергетику". Він відзначив екологічність нового "Північного потоку-2". Натомість під час українського транзиту газу, збільшується  кількість шкідливих викидів в атмосферу.

 Президент Росії  також наголосив, що канцлер Німеччини завжди виступала за збереження транзиту російського газу через Україну після 2024 року.

"Я запевнив, що ми повністю виконаємо всі зобов'язання за транзитним договором навіть після її відходу з посади канцлера", — підсумував  Володимир Путін.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало про те, що Меркель зустрічається з Путіним перед візитом до КиєваНапередодні приїзду в Україну німецька канцлерка Ангела Меркель проводить офіційну зустріч із російським президентом Володимиром Путіним. Політолог, співробітник Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Максим Степаненко не очікує, що зустріч Меркель із Путіним призведе до якихось істотних змін для України. Особливо в питанні мирного врегулювання.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини