Головна Новини Політика зовнішня політика Путін і Лукашенко зустрінуться наступного тижня: що будуть обговорювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін і Лукашенко зустрінуться наступного тижня: що будуть обговорювати

Названо головну тему розмови

18 лютого 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Наступного тижня планується проведення зустрічі між президентом Росії Володимиром Путіним і президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Названо порядок денний і тема розмови голів держав. Про це повідомляється на каналі видання "tut.by".

Путін і Лукашенко зустрінуться наступного тижня: що будуть обговорювати

Фото: РБК

Зустріч двох президентів планується на початку 20-х чисел лютого. Глава білоруського МЗС Володимир Макей заявляв, що темою розмов Путіна і Лукашенка можуть стати виділення кредиту на атомну енергетику, співробітництво у сфері фінансів і процес інтеграції в "союзну державу".

Також зустріч Лукашенка і Путіна раніше анонсував прес-секретар російського президента і спікер Кремля Дмитро Пєсков. Минулого разу Лукашенко і Путін зустрічалися у вересні 2020 року в резиденції російського президента в Сочі. Тоді Путін запевнив Лукашенко в тому, що Росія дасть йому кредит у розмірі півтора мільярда.

Олександр Лукашенко обіймає посаду президента Білорусі з 1994 року. На президентських виборах в серпні 2020 року його боровся за крісло зі Світланою Тихановською. За офіційними даними, Лукашенко переміг в першому турі з результатом понад 80% голосів.

Це спровокувало масові протести на всій території Білорусі, громадяни заявляли про фальсифікації та вимагали чесних виборів. Протести жорстоко придушувалися силовиками, які застосовували позамежне насильство до демонстрантів.

Світлана Тихановська виїхала на територію Євросоюзу через загрозу життю. Український парламент приймав постанову про те, що не визнає результати виборів в Білорусі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Янукович виступив із заявою про події на Майдані.

Читайте також про введення нових санкцій проти Росії з боку США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини