Головна Новини Політика зовнішня політика Байден збирається ввести жорсткі санкції проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден збирається ввести жорсткі санкції проти Росії

У Білому домі дали чіткий сигнал

17 лютого 2021, 15:00 comments1075
Поділіться публікацією:

Новий президент США Джо Байден збирається ввести чергові жорсткі санкції проти Росії, котрі зупинять будівництво газопроводу "Північний потік-2", за допомогою якого збираються поставляти блакитне паливо до Німеччини. Про це повідомила речник Білого дому Джен Дженніфер Псакі, повідомили в прес-службі американської адміністрації.

Байден збирається ввести жорсткі санкції проти Росії

Байден. Фото: business

За її словами, Джо Байден вважає будівництво газопроводу невдалою і небезпечною ідеєю для Європи. На цей момент нова американська адміністрація аналізує проект "Північного потоку-2".

Також Дженніфер Псакі зазначила, що Байден дав чіткий сигнал Росії і Європі, що закінчення будівництва "Північного потоку-2" є поганою ідеєю.

Крім того, польський сейм на засіданнях 24 і 25 лютого може ухвалити резолюцію із закликом до німецького уряду зупинити реалізацію "Північного потоку-2". Польські депутати вважають, що проект спрямований проти всієї Європи.

Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників, а в січні — американський Конгрес.

Байден офіційно вступив на посаду президента США 20 січня 2021 року. Він став найбільш літнім главою Білого дому на момент інавгурації, зайнявши пост у віці 78 років.

Також Джо Байден був віце-президентом в адміністрації Барака Обами з 2008 по 2016 рік і навіть виступав у Верховній Раді України в 2015 році.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив причину, по якій Україна досі не вступила в НАТО.

Читайте також, скільки заробив міністр юстиції Малюська за грудень і січень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ирина

17 лютого 2021, 17:23

Про это только и разговоров https://kosatka.media/uk/category/gaz/news/smi-ssha-i-germaniya-nachali-peregovory-po-severnomu-potoku-2


Новини