Головна Новини Політика зовнішня політика Прямі переговори з «ЛДНР»: на Банковій відповіді
commentss НОВИНИ Всі новини

Прямі переговори з «ЛДНР»: на Банковій відповіді

Андрій Єрмак заявив, що на даний час конкретного порядку денного зустрічі "нормандських радників" немає

26 січня 2022, 08:40 comments1268
Поділіться публікацією:

Голова Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на повідомлення в ЗМІ і соцмережі про те, що після нормандської зустрічі в Парижі політичних радників буде визначена дата, коли офіційний Київ має направити своїх представників на зустріч з владою так званих "ЛДНР". Глава президентської канцелярії зазначив, що Київ не має наміру змінювати свою офіційну позицію і вступати в прямий діалог із сепаратистами. Як повідомляє портал "Коментарі", свою позицію Єрмак озвучив в інтерв'ю "РБК-Україна".

Прямі переговори з «ЛДНР»: на Банковій відповіді

Андрій Єрмак. Фото: сайт Офісу президента

Андрій Єрмак пояснив, що позиція України полягає в тому, що жодних круглих столів, прямих переговорів офіційно обраної влади України з представниками "ДНР" та "ЛНР" не може бути. Єрмак назвав інформацію, яка з'явилася напередодні зустрічі в Парижі маніпулятивною, метою якої є посіяти паніку та недовіру до української влади, а також створити "зраду" там, де її й близько бути не може.

Що стосується порядку денного і тим, які мають обговорюватися в Парижі, то Андрій Єрмак відмовився його називати, оскільки він остаточно не погоджений. При цьому глава ОП зазначив, що Україна має свій перелік тем, які б хотіла підняти на зустрічі, це – припинення вогню на сході, просування обміну полоненими, відкриття пропускних пунктів, а також відновлення переговорів у Нормандському форматі.

Андрій Єрмак також додав, що підписувати договори, які можуть бути ухвалені на переговорах, мають право глави держав, які беруть участь у Нормандському форматі, а радники зустрічаються лише для того, щоб опрацювати ті чи інші питання, але не затверджувати їх.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Столтенберг розкрив відповідь НАТО на ключові ультиматуми Кремля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини