Головна Новини Політика зовнішня політика Столтенберг розкрив відповідь НАТО на ключові ультиматуми Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розкрив відповідь НАТО на ключові ультиматуми Кремля

Генсек НАТО підтвердив, що у відповіді буде зазначено, що в НАТО готові вислухати занепокоєння Росії

26 січня 2022, 08:18 comments1170
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", в інтерв'ю телеканалу "CNN" генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на Заході не мають наміру виконувати ключові ультимативні вимоги Москви і змінювати свою політику. Столтенберг розкрив подробиці документа, який цього тижня має отримати Росія.

Столтенберг розкрив відповідь НАТО на ключові ультиматуми Кремля

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек НАТО заявив, що вже неодноразово повторювалося, що Альянс за діалог з Росією і він виступає за те, щоб було знайдено компромісне рішення щодо роззброєння, контролю за розміщенням ракетних систем. Чи готові в НАТО вийти на максимальну прозорість щодо військової діяльності. В Альянсі навіть готові враховувати частину вимог Росії.

Водночас Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не готове відмовлятися від своєї політики щодо того, щоб заборонити деяким державам приєднатися до Альянсу в майбутньому. Кожна держава на європейському континенті має право самостійно вибирати, до якої системи безпеки прагнути, які договори підписувати.

За словами Єнса Столтенберга, НАТО надішле свою письмову відповідь Росії разом із США, тому що саме Вашингтон отримав оригінал договору від Російської Федерації.

Портал "Коментарі" повідомляв раніше, що відразу після завершення переговорів держсекретаря США Ентоні Блінкена та глави МЗС Росії Сергія Лаврова в РФ заявили, що США взяли тиждень для того, щоб сформувати виразну письмову відповідь на вимогу надання так званих "гарантій безпеки", що включають вимогу відмови в членстві в НАТО Україні та Грузії. Офіційний Вашингтон підтвердив, що справді дасть Росії письмову відповідь.  




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини