Головна Новини Політика зовнішня політика Прориви і перемоги: чи принесе досягнення Україні осінь-2021
commentss НОВИНИ Всі новини

Прориви і перемоги: чи принесе досягнення Україні осінь-2021

Експерти акцентують увагу на важливості поліпшення відносин із Заходом і розвитку інфраструктури всередині країни

30 серпня 2021, 15:29
Поділіться публікацією:

Зміна пори року є не тільки календарним оновленням. Найчастіше це шанс отримати зміни в багатьох важливих галузях суспільного життя. "Коментарі" попросили експертів скласти так званий "ТОП" проривів осені-2021 для України. Фахівці подумали, де у нас можуть бути серйозні перемоги і чому.

Прориви і перемоги: чи принесе досягнення Україні осінь-2021

Осінь має принести Україні покращення відносин із Заходом. Колаж: "Коментарі" / Д. Романюк

"Є хороший шанс на поглиблення співпраці між Україною та країнами колективного Заходу"

Політолог Валентин Гладких покладає великі надії на візит президента України в США, результати якого ми почнемо пожинати вже восени.

"За підсумками цього візиту, як мінімум, буде поглиблено співпрацю України з США по ряду факторів: сектор нацбезпеки і оборони, матеріально-технічна допомога для завершення реформ. У нас йдуть серйозні зрушення в судовій реформі і не тільки", — підкреслює Валентин Гладких.

Експерт також вважає, що є хороший шанс на поглиблення співпраці між Україною та країнами колективного Заходу в енергетичній сфері.

"Сумніваюся, що вдасться зупинити "Північний потік-2". Але є надія, що Україна відстоїть свої інтереси, збереже транзитний потенціал нашої ГТС і отримає інвестиції в модернізацію енергетичного сектора", — зазначає фахівець.

Ще Валентин Гладких нагадує, що у вересні почнеться чергова сесія Верховної Ради. І на ній буде розглянуто держбюджет на майбутній рік.

"Навряд чи він стане бюджетом зростання, але очевидно, що його схвалять, а це вже позитив, — каже політолог. — Приватизація хоча б декількох об'єктів з програми "Великої приватизації" теж стала б хорошим внеском в економічний розвиток країни".

Не виключає Валентин Гладких іще одного позитивного для України моменти, а саме — посилення санкцій тиску на Росію (як в контексті ситуації на Донбасі, так і в контексті діяльності презентованої в серпні Кримської платформи).

Очікуються поліпшення якості життя "на місцях"

Політичний експерт, засновник соціологічної компанії Active Group Андрій Єременко чекає не одного великого прориву, але — ряду дрібних "покращень". Особливо це стосуватиметься безлічі українських міст, ОТГ і так далі.

"Місцева влада активно займається пошуком фінансування для своїх громад. І багато хто знайде. Тож посиляться позитивні моменти на місцях, — прогнозує експерт. — У кожного свої проблеми і біди, але майже скрізь будуть певні позитивні моменти: ремонти каналізації, водопроводів, електрики, систем опалення, інфраструктури, громадського транспорту. І якщо заміряти якісь середні показники, вони стануть істотно краще. Правда, подекуди ціною зростання тарифів на комуналку".

На думку Андрія Єременко, позитиви на місцях багато в чому будуть залежати від того, щоб центральна влада не сильно втручалася в ці процеси.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" поспілкувалися з експертами, які розповіли, яких загроз прийдешньої осені нам слід побоюватися і чому. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про економічні прогнози України на осінній період 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини