Головна Новини Політика зовнішня політика Процес пішов: Кулеба повідомив позитивні новини про створення спецтрибуналу
commentss НОВИНИ Всі новини

Процес пішов: Кулеба повідомив позитивні новини про створення спецтрибуналу

У Раді Європи вирішили розпочати підготовку до створення спецтрибуналу з Україною

1 травня 2024, 07:45
Поділіться публікацією:

Комітет міністрів Ради Європи доручив генеральному секретареві підготувати документи, які можуть потенційно призвести до укладання з Україною угоди про створення спецтрибуналу щодо злочину російської агресії. Як передає портал "Коментарі", про це в Twitter (X) написав у міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Процес пішов: Кулеба повідомив позитивні новини про створення спецтрибуналу

Дмитро Кулеба. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС привітав рішення КМРЄ та подякував усім його членам, які підтримали цей крок.

"Це важливе рішення доручає генеральному секретарю РЄ підготувати необхідні документи для сприяння консультаціям у Ключовій групі з питань трибуналу та потенційного проекту угоди між Україною та Радою Європи щодо його фактичного створення", – висловився український міністр.

Також, додав Дмитро Кулеба, рішення Комітету міністрів Ради Європи схвалює подальшу роботу над можливою додатковою угодою щодо фінансування такого трибуналу.

"Це важливий практичний крок на шляху до створення трибуналу. Кожен такий крок наближає нас до доказу невідворотності покарання за злочин агресії проти України", – наголосив глава українського МЗС.

Варто зазначити, що обговорення щодо спецтрибуналу щодо злочину агресії продовжуються з 2022 року, але практичного прогресу в цьому питанні довгий час не було. Головна причина полягає в тому, що Україна виступає за створення міжнародного трибуналу (тобто на базі міжнародної організації), а ключові західні союзники – так званий гібридний формат (коли трибунал відбувається за українським законодавством, але з підтримкою міжнародних партнерів).

Раніше Дмитро Кулеба визнавав, що у питанні про спецтрибунал зі злочину агресії Росії практичного прогресу немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини