Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Туреччини Ердоган погрожує Греції
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Туреччини Ердоган погрожує Греції

Тайїп Ердоган попередив Грецію, що та заплатить високу ціну за втручання на турецькі території

3 вересня 2022, 23:52 comments1012
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини пригрозив Греції військовими діями, якщо остання й надалі переслідуватиме турецькі винищувачі в Егейському морі. Про це пише агенція Reuters.

Президент Туреччини Ердоган погрожує Греції

Президент Туреччини Ердоган погрожує Греції. Фото з відкритих джерел

Ці двоє членів НАТО мають давню історію конфліктів, які стосуються кордонів повітря і моря. Тому досить часто на кордонах обох країн зустрічається військова техніка. Конфлікти між Грецією та Туреччиною точаться навколо кількох островів та ресурсів в Егейському морі. Окремий великий конфлікт між країнами відбувся під час розділення Кіпру в 1974 році.

Останнім часом Туреччина постійно заявляла, що Греція її провокує та підриває мирні угоди. Турецький президент зазначив, що грецькі військові використали системи протиповітряної оборони. Ердоган назвав такі дії ворожими. Потім президент Туреччини нагадав про Ізмір.

У нас є лише одне слово, щоб сказати Греції: не забувайте Ізмір, — сказав Ердоган

Після поразки Османської імперії в Першій світовій війні місто було окуповано греками. І тільки в 1922 році туди зайшли турецькі війська та перервали окупаційний режим греків. Більшість заяв Ердогана присвячені до Дня Перемоги Туреччини, це національне свято, яке відбувається 30 серпня кожного року.

Уряд Греції повністю відкидає звинувачення Туреччина та наполягає, що самі турки порушили їх повітряний простір. А також заявив, що не збирається бути голослівним на відмінно від турецького лідера та подасть усі документи на розгляд партнерів та союзників.

Також, портал "Коментарі" повідомляв про бажання турецького лідера бути посередником стосовно проблем між Україною та Росією на ЗАЕС.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини