Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Швейцарії приїде на Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Швейцарії приїде на Донбас

Президент Швейцарії Симонетта Зоммаруга відвідає Україну на запрошення Володимира Зеленського

13 липня 2020, 19:37 comments1157
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський запросив свою швейцарську колегу Сімонетту Зоммаругу з робочим візитом у Київ і Донбас. Про це повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Президент Швейцарії приїде на Донбас

"Програмою візиту передбачені переговори глав держав у форматі тет-а-тет і в складі делегацій. Планується обговорення широкого спектру питань двосторонніх українсько-швейцарських відносин, а також взаємодії сторін на міжнародній арені", — зазначено в офіційному повідомленні.

Обидва президента також здійснять поїздку на Донбас з метою ознайомлення з ситуацією з безпекою та соціально-економічною ситуацією в регіоні, а також зі станом реалізації проектів швейцарської гуманітарної допомоги.

Зазначимо, що Симонетта Зоммаругу обрана на пост президента Швейцарії в 2015 році, висувалася від соціал-демократичної партії.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Москві відреагували на слова українського делегата в Тристоронньої контактної групи Олексія Резнікова про внесення коригувань у Мінські угоди, і попросили у Володимира Зеленського це прокоментувати.

"Якщо найближчим часом ця заява українська сторона підтвердить, або ж не буде спростовано вже прем'єр-міністром або президентом, то це означає вихід України з Мінських угод. Якщо це станеться, то мінський формат, як і "нормандський", вже не підходить для України. Продовжуючи цю тему, Володимир Зеленський повинен дезавуювати свою підпис піврічної давнини під комюніке паризького саміту", — зазначили в Кремлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини