Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Литви виступив у Верховній Раді: чим запам'яталася його промова (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Литви виступив у Верховній Раді: чим запам'яталася його промова (ВІДЕО)

Політик виступав близько десяти хвилин — українською та литовською мовою

19 березня 2021, 14:54
Поділіться публікацією:








Бездоганна проукраїнська позиція, використання державної мови і висловлення повної підтримки нашій країні — як мінімум, цим для багатьох запам'ятається промова президента Литви Гітанас Науседа у Верховній Раді 19 березня. Відео виступу високопосадовця розміщене на YouTube-каналі "Internet Radio Holos fm".

Президент Литви виступив у Верховній Раді: чим запам'яталася його промова (ВІДЕО)

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото із відкритих джерел

Першу частину своєї промови Науседа виголосив українською, підкресливши, що ця мова є давньою та гідною, а ще — так і не знищеною після багатьох спроб це зробити. На думку політика, Україна і Литва мають дуже багато спільного в минулому, тому і плани на майбутнє слід будувати разом.

"Ми були поруч одне з одним і навіть мали спільну державу. Ми торгували, вели культурний обмін, давали відсіч ворогові. Наші народи разом захищали дорогі європейської цивілізації цінності — повагу до верховенства права, свободу людини і демократію", — зазначив президент Литви.

Також Науседа вкотре підтвердив, що очолювана ним держава визнає Крим українською територією і виступає за збереження цілісності України. Не забув політик і про окупований Донбас.

"Ми недвозначно закликаємо Росію і посилені нею угрупування невідкладно виконати умови Мінських домовленостей", — підкреслив Гітанас Науседа.

Глава Литви нагадав, що його країна також довго йшла до членства в Європейському Союзі. Саме тому для нього є честю підтримувати українців на шляху до аналогічної мети.

"Литва хоче розвивати зв'язки з Україною у сфері телекомунікацій, інформаційних технологій і інновацій", — зазначив політик, додавши, що сподівається на подальший розвиток ділових відносин з Україною в різних галузях.

Крім цього, Науседа закликав український уряд відмовитися від придбання електроенергії в Білорусі, яке виробляє Островська АЕС. За словами президента Литви, ця споруда була побудована Росією, яка намагається розширити свій вплив на Білорусь та інші країни. Згадав чиновник і про "Північний потік-2", якому Литва, як і Україна, активно протистоїть.

Свій виступ Науседа завершив словами "Слава Україні!". Його промова викликала гучні оплески в залі парламенту, що лише підтверджує важливість сказаного Науседою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в уряді Литви пояснювали зв'язок між війною в Україні та російською вакциною від коронавірусу "Спутник V". На думку представників місцевого МЗС, закупівля цього препарату для литовців неможлива, адже гроші можуть піти на фінансування російської армії на Донбасі. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація про те, що у Верховній Раді хочуть прирівняти ідеологію "русского міра" до нацизму і комунізму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

виктор черкаский

19 березня 2021, 21:18

Если литовцы могут выучить украинский,то "великоросам"и почитателям "могучего" сам бог велел изучать ибо живут в Украине и едят украинское сало,а не хлебают щи.


Новини