Головна Новини Політика зовнішня політика У Раді хочуть прирівняти ідеологію Росії до нацизму і комунізму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді хочуть прирівняти ідеологію Росії до нацизму і комунізму

У Раді планують заборонити пропаганду "русского міра"

19 березня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України на законодавчо рівні хочуть заборонити пропаганду ідеології "русского міра" і поставити її в один ряд з нацизмом і комунізмом. Авторами ініціативи виступили депутати з фракції "Слуга народу". Про це стало відомо з картки відповідного законопроекту на сайті парламенту.

У Раді хочуть прирівняти ідеологію Росії до нацизму і комунізму

Фото: Google

Авторами законодавчої ініціативи є нардепи від правлячої фракції Олег Дунда та Олександр Аліксійчук. Наразі документ знаходиться на розгляді комітету з питань правової політики.

Законопроект передбачає заборону пропаганди ідеології "русского міра", яка протягом кількох століть служить ідеологічним супроводження імперської політики Росії для захоплення території, підкорення інших народів, спроб відродження СРСР і декларування себе  як світової держави.

Автори законопроекту вважають, що дана ідеологічна концепція багато років допомагала Росії вести свою імперську політику, а в останні роки їй активно користується президент РФ Володимир Путін.

Документ передбачає додати пункт про заборону пропаганди "русского міра" в закон про засудження ідеології комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Луганської та Донецької областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Росія може напасти на Україну з півдня.

Читайте також, скільки політичних партій працює в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини