Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Казахстану заявив, що Лукашенко та Путін створили одну державу і це "проблема"
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Казахстану заявив, що Лукашенко та Путін створили одну державу і це "проблема"

Касим-Жомарт Токаєв заявив, що де-факто Росія та Білорусь створили єдину державу і "це проблема, яку потрібно обговорити"

24 травня 2023, 22:49
Поділіться публікацією:

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв під час Євразійського економічного форуму, що проходить у Москві, заявив про "проблему" у діяльності ЄврАзЕс. Про це повідомляють "Коментарі".

Президент Казахстану заявив, що Лукашенко та Путін створили одну державу і це "проблема"

Касим-Жомарт Токаєв

За його словами, у рамках цього економічного союзу на пострадянському просторі спостерігається два рівня інтеграції. Перший – найбільш щільний – демонструють Росія та Білорусь, які, на думку Токаєва, фактично створили єдину державу, з єдиним управлінням.

"Навіть ядерна зброя одна на двох зараз", — заявив Токаєв.

Інший рівень інтеграції демонструють Казахстан, Киргизстан та Вірменія.

"З цією реальністю нам потрібно рахуватися. Як ми працюватимемо в цих умовах — це питання концептуальне. Нам, я думаю, зокрема на цьому економічному форумі, треба обговорити цю проблему", — заявив Токаєв.

Під час виступу Токаєва президенти РФ Путін та Білорусі Лукашенко переглянулися, посміхнулися та потиснули один одному руки.

Нагадаємо, що після вторгнення РФ в Україну, відповідаючи на запитання російської пропагандистки Симоньян, Токаєв заявив про невизнання Казахстаном "ДНР" та "ЛНР". Він також згадав про невизнання Казахстаном Тайваню.

Низка експертів стверджують, що Казахстан, бажаючи вийти з-під політичної парасольки Москви, переорієнтується на Китай і вже отримав або незабаром може отримати від нього гарантії безпеки.

Тим часом, Сі Цзіньпін вирішив підтримати російську економіку.

Сполучені штати Америки прокоментували рейд РДК до Росії.

А у Путіна назвали Польщу ворожою державою. Таку заяву зробив речник російського президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков, пишуть російські ЗМІ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини