Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Європейської Ради анонсував нову програму підтримки для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Європейської Ради анонсував нову програму підтримки для України

Нова програма підтримки ЄС буде спрямована на економічний розвиток східних регіонів України

2 березня 2021, 23:59
Поділіться публікацією:

Президент Європейської Ради Шарль Мішель пообіцяв більше підтримки Україні у вівторок. Високопоставлений європейський чиновник повідомив про це після відвідування міста Щастя Луганської області разом з президентом України Володимиром Зеленським, передає AP.

Президент Європейської Ради анонсував нову програму підтримки для України

Шарль Мішель та Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

"ЄС надав суттєву підтримку Україні для пом'якшення наслідків конфлікту, і в цьому році ми починаємо нову програму підтримки економічного розвитку і державних послуг у східних регіонах країни", — заявив Шарль Мішель.

За його словами, допомога ЄС буде містити фінансування контрольно-пропускних пунктів поблизу зони конфлікту.

Конфлікт на сході України вибухнув у квітні 2014 року, коли Росія надала підтримку сепаратистам через кілька тижнів після анексії Кримського півострова. Понад 14 000 осіб були вбиті в ході бойових дій, які також спустошили промисловий центр країни.

Спроби домовитися про політичне врегулювання в рамках Мінських угод 2015 року за посередництва Франції та Німеччини зайшли в глухий кут.

"На жаль, Росія не відповіла взаємністю на позитивні кроки України щодо виконання Мінських угод, — сказав президент Європейської Ради. — Саме тому наші економічні санкції проти Росії залишаться в силі. Росія є стороною цього конфлікту, а не посередником".

Зеленський подякував Мішеля, зазначивши, що його візит — це демонстрація того, що Україна не залишається одна.

Разом з тим Мішель під час свого першого візиту в Україну закликав уряд країни активізувати зусилля по боротьбі з корупцією і проведення судових реформ.

"Багато що ще належить зробити в судовій реформі та боротьбі з корупцією, — сказав Мішель. — Громадяни України заслуговують такої судової системи, яка поважає справедливість, застосовує її та демонструє, що злочини не залишаються безкарними. Ми будемо підтримувати вас на кожному етапі вашого шляху до верховенства права та судової реформи в Україні".

Нагадаємо, США назвали умови виділення Україні додаткових 150 млн доларів допомоги. Для цього Україна повинна домогтися достатнього прогресу в ключових оборонних реформах. У США закликали Україну продовжувати проводити реформи, які посилюють цивільний контроль над збройними силами та модернізуватися оборонний сектор відповідно до принципів і стандартів НАТО. Чи реально це зробити Україні в нинішніх умовах і як скоро? Що для цього потрібно? Хто це гальмує? Відповіді на ці питання видання "Коментарі" шукало разом з експертами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини