Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Естонії знову заявила про безперспективність членства України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Естонії знову заявила про безперспективність членства України в ЄС

Чинний президент Естонії Керсті Кальюлайд повторила свої слова, що попереду в України ще багато років роботи для наближення до членства в ЄС

11 вересня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Президент Естонії Керсті Кальюлайд не поміняла свою думку, озвучену під час інтерв'ю "Українській правді", коли заявила про 20 років на реформи для України, щоб наблизитися до членства в ЄС. Тепер, виступаючи на форумі YES-Brainstorming, вона фактично повторила свої слова, заявивши, що Україна досі від членства в Євросоюзі на відстані багатьох світлових років. Як інформує видання "Коментарі", про це пише інформаційне агентство УНІАН.

Президент Естонії знову заявила про безперспективність членства України в ЄС

Президент Естонії Керсті Кальюлайд. Фото: stolitsa.ee

Лідер естонців підкреслила, що перш ніж подавати заявку на вступ до Європейського Союзу, Україна повинна відповідати Копенгагенським критеріям, проте поки що Київ — "на відстані кількох світлових років" від їх виконання.

Керсті Кальюлайд зазначила, що свої прогнози вона робить виключно з огляду на попередній досвід, і може сьогодні сказати, спостерігаючи за тим, що відбувається в Україні, що попередні п'ять років не допомогли країні наблизитися до ЄС.

Президент Естонії натякнула, що в Україні досі не створено комфортного інвестиційного клімату, а ті інвестори, які все ж наважуються інвестувати в Україну, потім починають шкодувати про це. На підтвердження своїх слів Керсті Кальюлайд навела приклад однієї естонської компанії, яка була за крок до укладення важливої бізнес-угоди в Україні, але потім до естонських інвесторів прийшов адвокат і попросив частину акцій, щоб угода була підписана якомога швидше. При цьому президент відмовилася говорити, від імені кого прийшов той чоловік.

При цьому, попри проблеми, які є в Україні, Керсті Кальюлайд підкреслила, що вона продовжує стояти на своєму, підтримуючи прагнення України, Грузії та Молдови стати членами ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не варто інвестувати в Україну: президент Естонії зробила заяву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван

11 вересня 2021, 14:14

Святая правда


Новини