Головна Новини Політика зовнішня політика Представники Туреччини подали до суду на Біньяміна Нетаньяху
commentss НОВИНИ Всі новини

Представники Туреччини подали до суду на Біньяміна Нетаньяху

Адвокати звинувачують його в геноциді та військових злочинах

14 листопада 2023, 19:02
Поділіться публікацією:

Турецькі адвокати подали позов до Міжнародного кримінального суду через міністерство юстиції Туреччини проти прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху. Адвокати звинувачують його в геноциді та військових злочинах.

Представники Туреччини подали до суду на Біньяміна Нетаньяху

Біньямін Нетаньяху

Позов складається з 23 сторінок, повідомив один із адвокатів, Метін Кюлюнк у соцмережі X.

Сьогодні ж Армія оборони Ізраїлю заявила про взяття під контроль адміністративних будівель у місті Газа. За її даними, бійці ЦАХАЛу зайняли міський парламент та уряд, штаб-квартиру поліції, резиденцію губернатора, а також інші об'єкти, які використовував ХАМАС у військових цілях.

4 листопада президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що припиняє спілкування з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Того ж дня Туреччина відкликала із Ізраїлю свого посла. До цього МЗС Ізраїлю відкликало з Туреччини всіх ізраїльських дипломатичних представників після різких антиізраїльських висловлювань турецького президента 28 жовтня на мітингу на підтримку сектору Газа.

Нагадаємо, що згідно з даними МОЗ сектору Газа, підконтрольного ХАМАС, внаслідок авіаударів ЦАХАЛ по сектору Газа загинуло понад 10 тисяч палестинців, половина з яких – діти. Перевірити ці дані неможливо.

У свою чергу Ізраїль наголошує, що операція "Залізні мечі", під час якої завдаються удари по Газі, є відповіддю на атаку ХАМАС 7 жовтня на єврейську державу. Під час цієї атаки хамасівці жорстоко вбили 1400 переважно мирних ізраїльтян. Багато хто з них був підданий жорстоким тортурам. Також 240 євреїв було взято в заручники та відведено до Гази.

Тим часом, Арестович зробив похмурий прогноз щодо війни в Україні. За прогнозом Олексія Арестовича Україна програє третій етап війни проти Росії.

Єрмак назвав дві головні цілі Зеленського. Андрій Єрмак під час візиту до США назвав основні цілі президента України Володимира Зеленського.

А у ЗСУ пояснили, чому Кремлю так потрібна Авдіївка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини