Головна Новини Політика зовнішня політика Позбутися комплексу "країни третього світу": Зеленський розповів, як треба змінити зовнішню політику
commentss НОВИНИ Всі новини

Позбутися комплексу "країни третього світу": Зеленський розповів, як треба змінити зовнішню політику

Президент пояснив, що Україна чекає на перспективу вступу до ЄС та НАТО в найближчі роки

21 грудня 2021, 14:02
Поділіться публікацією:

На конференції керівників закордонних дипломатичних установ України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави" президент Володимир Зеленський висловився про чотири показники, які потрібні для досягнення зовнішньополітичних прагнень.

Позбутися комплексу "країни третього світу": Зеленський розповів, як треба змінити зовнішню політику

Конференція послів «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави» Офісу президента

За його словами Україна й весь світ живуть у новій реальності, де глобальні зміни відбуваються щодня. Тому слід змінити стиль і філософію зовнішньої політики.

Для досягнення цілей одним із перших засобів має стати швидкість — вступ України до Євросоюзу в найближчі роки. Президент наголосив, що Україна не може прийняти тезу про те, що вступ до ЄС можливо відбудеться через 30 років, а до НАТО — через років 50. Такий настрій демотивує політиків і народ.

"Ми прагнемо якомога скорішого мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Ми прагнемо повернути Крим, досягти членства в ЄС в найближчі роки й отримати дуже чітку часову перспективу від НАТО, дуже конкретну. Ми хочемо її отримати в 2022 році", — зазначив глава держави.

Другою складовою, що необхідна для досягнення всього цього, є креативність, бажання швидкого результату, що сприяє пошуку можливих варіантів. Третя річ — це амбітність ідей, думок, форматів. Українцям треба позбутися негативного песимістичного мислення, позбутися комплексу "країни третього світу".

Четвертою складовою, найголовнішою, є результат. За словами президента, він вимірюється не кількістю висловлень підтримки, а конкретними проектами, об'єктами інвестиціями. Саме економічний інтерес зміцнює політичне партнерство між країнами. Президент анонсував розширення зони вільної торгівлі з ЄС, Туреччиною, Ізраїлем, Канадою.

Як повідомляв портал "Коментарі", слуги народу та їхні партнери в Раді хочуть повернути мажоритарку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

21 грудня 2021, 15:24

І шо воно ляпає?! Тотальне зубожіння, знищення промисловості, величезний зовнішній борг, корупція і казнокрадство... Єдина мета цього покидька, до речі, як і попереднього - досидіти на троні до того дня, коли "партнери" Україну почнуть розбирати за борги. На цьому надіється трошки заробити. Заробить собі на...

Ігор

21 грудня 2021, 14:50

1


Новини