Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, коли Газпром розпочне поставки газу "Північним Потоком-2"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, коли Газпром розпочне поставки газу "Північним Потоком-2"

Через два місяці запрацюють обидві гілки магістралі, повідомляють джерела Bloomberg в Газпромі.

8 вересня 2021, 17:44
Поділіться публікацією:

Початок поставок газу по магістралі "Північний Потік-2" може початися вже з жовтня. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" посилаючись на джерела Газпрому в "Bloomberg".

Стало відомо, коли Газпром розпочне поставки газу "Північним Потоком-2"

Труба Північного Потоку-2, фото UACrisis

Через два місяці працюватимуть уже обидві нитки магістралі. Точні терміни початку надходження газу "Північномим Потоком-2" залежать від рішення, яке приймуть в ФРН. Відзначають джерела "Bloomberg". Морський газопровід "Північний Потік-2" здатний передавати 55 млрд кубометрів газу в рік. Проект бере початок від компресорної станції "Слов'янська" в Ленінградській області і закінчується на балтійському узбережжі Німеччини. Укладання першої гілки проекту завершилося в червні, другої — у вересні.

"Газпром" добудовує цей проект за свій рахунок, так як через санкції США швейцарський підрядник зупинив роботу.

"Ще до кінця цього року в цей опалювальний сезон ми з вами можемо поставити перший газ по газопроводу "Північний Потік-2" на європейський ринок. З російської сторони створені всі необхідні потужності: видобувні потужності на Ямалі і газотранспортні потужності в північному газотранспортному коридорі", — заявив минулого тижня голова правління Газпрому Олексій Міллер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ніяких гарантій з боку Німеччини або США щодо продовження транзиту після 2024 року отримано не було. Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич вважає, що протистояти "Північного Потоку-2" не має сенсу, так як це вже фактично вирішена справа. А експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов стверджує, що прожекти про завантаження української ГТС в далекому майбутньому воднем навряд чи компенсують втрати від транзиту і зростаючі ризики в сфері безпеки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини