Головна Новини Політика зовнішня політика Посол Німеччини: "Є тільки один шлях, як Україні уникнути перешкод для вступу в НАТО"
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Німеччини: "Є тільки один шлях, як Україні уникнути перешкод для вступу в НАТО"

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен вважає, що військовий конфлікт на Донбасі і тимчасова окупація Росією Криму є перешкодами для вступу України в НАТО

3 вересня 2021, 16:25
Поділіться публікацією:

Війна на сході України та анексія Криму є перешкодами на шляху до приєднання України до НАТО. Як інформує видання "Коментарі", таку думку в інтерв'ю каналу "1+1" висловила Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен. Дипломат додала, що обов'язково прийде час, коли "вікно можливостей" для членства України відкриється.

Посол Німеччини: "Є тільки один шлях, як Україні уникнути перешкод для вступу в НАТО"

Анка Фельдгузен. Фото: газета "День"

При цьому Анка Фельдгузен вважає, що Україні не варто зараз приречено опускати руки й просто чекати. Потрібно продовжувати вести діалог з усіма країнами-членами НАТО. Переконати 30 держав, що приєднання України не зашкодить, а лише зміцнить НАТО — це непросте завдання, але виконати його реально.

Посол визнала, що Київ виконав велику роботу, отримавши згоду на вступ в НАТО від окремих країн, але факт залишається фактом — військовий конфлікт на Донбасі триває і всі в НАТО це прекрасно розуміють, тому й не поспішають говорити Україні "так". Це непросто для Альянсу — погодитися прийняти до своїх лав країни, на території яких триває військовий конфлікт.

Анка Фельдгузен радить Україні продовжувати переконувати країни НАТО, які ще вагаються в ухваленні рішення. І, звичайно ж, велику роботу потрібно провести з лідерами НАТО, такими як США, Франція, Великобританія. Від них залежить вектор, яким НАТО буде йти в майбутньому. Анка Фельдгузен зазначила, що, якби від неї залежало прийняття рішення по Україні, то вона б рекомендувала країнам НАТО дати добро на ПДЧ для України на Вільнюському саміті НАТО 2023 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в уряді вважають, що українцям потрібно готуватися до референдуму щодо готовності стати членом НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/
comments

Обговорення


Новини