Головна Новини Політика зовнішня політика Посол ФРН запропонувала відгородитися від Росії муром
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол ФРН запропонувала відгородитися від Росії муром

У відповідь на її агресію щодо України

24 березня 2023, 17:14
Поділіться публікацією:

Після закінчення війни в Україні Європі варто відгородитися від Росії муром та стримувати РФ. Таку думку висловила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен, передають "Коментарі" з посиланням на DW.

Посол ФРН запропонувала відгородитися від Росії муром

Посол ФРН в Україні

За її словами, більша половина німецьких компаній, які працювали в Росії до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, вийшли з російського ринку, а ті що залишилися не можуть поки що цього зробити через умови, які їм поставила РФ.

"Ми з цими компаніями і далі дискутуємо та намагаємося знайти такі виходи, аби Німеччина більше не підтримувала своїми податками російську економіку. Це ще процес, але дуже багато фірм уже виїхали", — каже вона.

Окрім цього, Фельдгузен заявила, що Європа має надалі стримувати Росію. При цьому, навіть не гребуючи, створенням "ефективного і міцного муру".

"Росія не повинна бути спроможною знову атакувати Україну чи іншу сусідню країну. Це наша мета. Як цього досягти? Постачання зброї це вже одна складова, ми це і далі робимо. Але врешті-решт на кордонах з Росією повинен бути ефективний і міцний мур, аби вона знову не нападала на Україну", — сказала посол.

При цьому вона зазначила, що для німців символіка стіни має особливе значення.

Нагадаємо, що споруждення реального, а не символічного муру на кордоні з Росією вже почали Польша та Фінляндія. Остання, зокрема планує звести за кілька найближчих років дві сотні кілометрів загороджень на кордоні з РФ. 

Тим часом, в Німеччині вирішили відповісти ігнором на погрози Мєдвєдєва.

"У мене немає бажання реагувати на такі провокації, вони говорять самі за себе", — заявив прес-секретар федерального уряду Штеффен Гебештрайт під час брифінгу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини