Головна Новини Політика зовнішня політика Послання Путіна до федерального зібрання: чого варто чекати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Послання Путіна до федерального зібрання: чого варто чекати Україні

У Раді розповіли, чого варто очікувати Україні від послання президента Росії Володимира Путіна до федерального зібрання

20 квітня 2021, 10:05 comments2627
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді України розповіли про те, чого варто очікувати від послання президента Росії Володимира Путіна до федерального зібрання 21 квітня і до яких наслідків воно матиме для нашої країни. Про це повідомив нардеп і член української делегації в мінській ТКГ Олександр Мережко в коментарі виданню "РБК-Україна".

Послання Путіна до федерального зібрання: чого варто чекати Україні

Володимир Путiн. Фото: kremlin

За його словами, у зверненні до федерального зібрання РФ Путін може спробувати отримати дозвіл на використання збройних сил. Також можливі варіанти з анексією тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей або ж визнання незалежності квазіреспублік в ОРДЛО, однак вони менш вірогідні.

Нардеп зазначив, що анексія ОРДЛО означатиме вихід Росії з Мінських угод і запровадження нових санкцій проти Москви. Він заявив, що Путін може попросити формального дозволу Ради федерації на використання військ для того, щоб тиснути на Україну і країни Заходу. Мережко підкреслив, що це не означає, що Путін буде цим дозволами користуватися.

Довідка: Володимир Путін оголосить послання до федерального зібрання 21 квітня. Історія з проханням до Ради Федерації дозволити використання військ за межами Росії вже була у 2014 році, коли 1 березня він дав Путіну дозвіл на використання російських збройних сил на території України.

16 березня 2014 року Росія провела незаконний "референдум" в Криму під дулами автоматів, який завершив процес анексії півострова. Після окупації Криму РФ почала збройну агресію на Донбасі, яка триває донині.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, чим закінчиться війна Росії з Україною.

Читайте також, чи будуть ще санкції між США і Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини