Головна Новини Політика зовнішня політика Порошенко у Галіфаксі мав переговори щодо надання Україні додаткового озброєння - Павло Нусс
commentss НОВИНИ Всі новини

Порошенко у Галіфаксі мав переговори щодо надання Україні додаткового озброєння - Павло Нусс

Відомий український політичний аналітик Павло Нусс вважає, що тон Банкової було відкинуто, і запрошення Президенту Порошенка ніхто не став скасовувати

24 листопада 2021, 18:54
Поділіться публікацією:

Дипломатична служба офісу Порошенка поінформувала про те, що оточення глави держави вимагало від організаторів конференції з безпеки в Галіфаксі скасувати запрошення делегації на чолі з колишнім президентом, заявив український дипломат Костянтин Єлісєєв.

Порошенко у Галіфаксі мав переговори щодо надання Україні додаткового озброєння - Павло Нусс

Порошенко - фото з відкритих джерел


"Звичайно, організатори запросили офіційних представників з Києва. І, на жаль, офіційний Київ перед початком конференції почав шантажувати організаторів конференції, канадську сторону: мовляв, умовою участі високої делегації є те, якщо вони відкликають запрошення, направлене п'ятому президенту Порошенку для участі у цій конференції", – повідомив дипломат Костянтин Єлісєєв.


Відомий український політичний аналітик Павло Нусс вважає, що тон Банкової був відкинутий, і запрошення Президенту Порошенка ніхто не скасовував.

"Цікаво, на який результат розраховували у Зеленського, який сам проігнорував цей стратегічно важливий захід, делегувавши туди міністра закордонних справ, який, до речі, ніяк там себе не виявив. Там взагалі ніхто себе не проявили з представників офіційної влади. А зачеп?" Для цього ми маємо Порошенка, який чудово впорався з поставленими перед собою завданнями: звертаючись до канадських та американських партнерів, які брали участь у конференції в Галіфаксі, він закликав надати Україні більше озброєння та прискорити інтеграцію України до НАТО, а сьогодні стало відомо, що Сполучені Штати можуть передати Україні додаткове озброєння та направити до Києва військових радників – через російську загрозу", — вважає експерт.


Також Павло Нус прокоментував передачу Україні двох катерів класу Island від США.


"За інформацією з достовірних джерел, Порошенко в Галіфаксі мав непублічні переговори з дуже впливовими представниками американського істеблішменту, на яких і порушувалося питання надання Україні додаткового озброєння", — додав експерт.


Нагадаємо, спокійна, виважена реакція на дані про концентрацію російських військ біля українського кордону з боку Офісу президента у багатьох викликала подив. Адже навіть на Заході почали більше панікувати, ніж усередині України. Така реакція Банкової може пояснюватись тим, що у Зеленського вирішили не повторювати тактику Порошенка, коли надто часто кричали: "Вовки!". У результаті народ звик до таких вигуків, втративши пильність і переставши вірити в небезпеку російського вторгнення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі каналу "Ukrlife.TV" висловив політолог Володимир Фесенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини