Головна Новини Політика зовнішня політика "Полювання" Росії на есмінець НАТО: про що свідчить інцидент у Чорному морі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Полювання" Росії на есмінець НАТО: про що свідчить інцидент у Чорному морі

Експерти кажуть, що в РФ спробували продемонструвати «зуби» в бік Північноатлантичного Альянсу

23 червня 2021, 18:44 comments1280
Поділіться публікацією:

Представники українського та міжнародного суспільства активно обговорюють провокаційну поведінку російських військовослужбовців в акваторії Чорного моря щодо британського есмінця Defender. "Коментарі" попросили експертів пояснити, до чого можуть призвести подібні "попереджувальні постріли" і чи дійсно відбулося таке зіткнення.

"Полювання" Росії на есмінець НАТО: про що свідчить інцидент у Чорному морі

Британці навіть не помітили "обстрілів" з боку РФ. Фото з відкритих джерел

Ситуація між Заходом і Росією може загостритися

На думку політичного оглядача Павла Нусса, через цей інцидент з "попереджувальним вогнем" у бік британського військового корабля поблизу Криму світ цілком може опинитися на порозі глобального конфлікту.

"Російські військовослужбовці мотивували свої дії тим, що есмінець потрапив у "територіальні води Росії", які вона анексувала в України. Тобто, російськими терористичними військами Путіна було скоєно замах на НАТО. І Росія поводиться настільки нахабно, що вирішила "викликати на килим" в Міноборони РФ військового аташе Великобританії", — ділиться своїм обуренням експерт.

Також Павло Нусс висловлює здивування тим, що на злочинні дії Росії досі немає реакції з Офісу президента. При цьому фахівець сподівається, що після консультацій вона з'явиться.

"Своєю чергою, прогнозую, що саме Петро Порошенко проводить неофіційні консультації з посольством Великобританії в Україні, — зазначає політичний оглядач. — Чому він? Бо саме Порошенко постійно контактує з послами Великої сімки й консультується з ними, адже має і вплив, і сталу репутацію висококваліфікованого дипломата і політика-міжнародника".

При цьому Павло Нусс не виключає, що події в Чорному морі цілком можуть спровокувати неприємну ситуацію на міжнародній політичній арені.

"Після заяви Міноборони Великобританії, якою було спростовано бомбардування британського есмінця, цілком можна спрогнозувати, що повноцінного військового протистояння чекати не варто. При цьому можуть загостритися політичні конфлікти між Заходом і РФ", — прогнозує експерт.

"Все відносно, крім провокаційних намірів"

Те, що відбулося в Чорному морі, політолог Віктор Бобиренко вважає однозначною провокацією з боку Росії перед навчаннями Sea Breathe.

"По-перше, це було зроблено для зовнішнього застосування — щоб зробити новий скандал. Покричати там по всіх кутках, що британці та американці з'явилися на кордонах Росії, але ж вона себе тільки захищає, перебуваючи "у вічній глухій обороні". По-друге, великий розрахунок є і на внутрішнього російського споживача. Влада поширюватиме меседжі по типу "британці зайшли спеціально, бо хочуть Русь-матінку пограбувати", — говорить політичний експерт.

На думку Віктора Бобиренка, всередині країни цей інцидент хочуть використовувати, щоб повернути в потрібне річище погляди тих, хто може сумніватися в правильності дій Росії. На тих, хто сумнівається, ймовірно, вплинув саміт Байден-Путін і загалом агресивна геополітика країни, вважає політолог.

"Головне, що буде прагнути зробити Росія, це показати своїм, якомусь середньостатистичному "дяді Вані із Рязані", що ворог не дрімає, що на Росію знову намагаються заявити свої права, але ось, наш героїчний флот завжди пильнує. Це вийде досить актуально, адже тільки на днях відзначили 80-річчя з нападу Німеччини на Радянський Союз у Другу світову", — пояснює Бобиренко.

При цьому експерт підкреслює, що всі заяви російських військових про есмінець Британії — чистої води провокація.

"Росіяни просто знали, що корабель десь там є, на пеленгаторі видніється. У ніякі територіальні води РФ ніякої есмінець, зрозуміло, не входив — до того ж, згідно із міжнародним правом, усі ці води є територією України. Росіяни використовували проходження корабля у своїх цілях: скинули десь там дві бомби, щоб зафіксувати сам факт застосування зброї, і заявили, що це було "недалеко" від корабля. Британці їх навіть не помітили! Бо "недалеко" на морі — поняття відносне. А у випадку Росії — і зовсім все відносно, крім провокаційних намірів", — резюмує Віктор Бобиренко.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як на заяви РФ про ймовірний попереджувальний обстріл корабля НАТО відреагувала Великобританія. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, які дії президент Володимир Зеленський разом із міжнародними партнерами хоче здійснити для зміцнення безпеки Чорноморської акваторії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

иван

24 червня 2021, 06:39

Факт остается фактом, никакое корыто не зайдет в территориальные воды России если ему не разрешат. Вот НАТО сунулось и получило по соплям. Все вопли вокруг этого следствие утирания соплей.

ККК

23 червня 2021, 20:15

Свидетельствует, что у пидораса зеленое гавно из (кривого рога) совсем мозгов не осталось))) И это чмо на столько тупое, что выдает свои желания за действительность! Когда уже это мелкое недоразумение и пародию на человека уже посадят! Это чмо уже нарушило все законы украины!!!


Новини