Головна Новини Політика зовнішня політика Політолог назвав три сценарії, які Путін може задіяти проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Політолог назвав три сценарії, які Путін може задіяти проти України

Найбільш критичний сценарій, який не виключає експерт, повномасштабний напад на нашу країну

23 лютого 2022, 09:34 comments1519
Поділіться публікацією:

Сьогодні існує кілька варіантів подальшого розвитку російсько-українського конфлікту. Від найменш негативного до критичного сценарію, який буде загрозою не лише Україні, а й усій Європі. Про це з блозі для 24 каналу написав політолог та аналітик, партнер консалтингової компанії Good Politics Максим Джигун.

Політолог назвав три сценарії, які Путін може задіяти проти України

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

Холодна війна

Перший сценарій — введення російських військ у псевдореспубліки "ЛНР" та "ДНР". Там буде їхнє місце дислокації, вони провокуватимуть і продовжать нагнітання паніки та роботу на російського споживача та окуповані території. Далі конфлікт перейде в холодну фазу — іноді будуть перестрілки, обстріли. Проте на радикальніші заходи Росія не піде.

Пекло на Донбасі

Якщо РФ визначить межі так званих "Л/ДНР" по адмінкордонах Луганської та Донецької областей, тут, за словами політолога, на Україну чекають проблеми. Проблема в тому, що заяви різних депутатів Держдуми та ватажків квазіутворень відрізняються. Хтось каже, що Росія обмежиться лінією фронту, а хтось, що це будуть дві області.

Перший варіант призведе до активізації військових дій із боку російської армії. Очевидно, що РФ спробує "відбити" території Луганської та Донецької областей. У такому разі очікуються невиправдані втрати у лавах ЗСУ та серед українських мирних жителів.

Якщо Путін втілює цей варіант, Україні необхідно зосередити зусилля на обороні територій.

Велика війна

Третій, найбільш критичний сценарій, який не виключає політолог, повномасштабний напад на нашу країну. Якщо згадати виступ глави Кремля Володимира Путіна 21 лютого, він був наповнений ненавистю до України як держави. З позиції президента Росії наша країна не має права на існування, а українців також не існує. На переконання Путіна, зазначає Максим Джигун, є лише радянський народ.

Виступ Путіна політолог коментує так:

"Чи це був спланований акт ненависті з метою створення хаосу та провокацій, чи абсолютна втрата раціонального мислення, впадання вже в такий літній маразм і втрата будь-якого критичного мислення, сказати важко. Тому ми можемо готуватися тільки до всіх варіантів і знати, що всі вони однаково реалістичні .

Раніше на порталі "Коментарі" — Путін висунув низку вимог Україні: шантаж чи загроза великої війни .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини