Головна Новини Політика зовнішня політика Поки у Зеленського просять не панікувати, Байден екстрено збирає лідерів ЄС: до чого готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Поки у Зеленського просять не панікувати, Байден екстрено збирає лідерів ЄС: до чого готуватися

Експерти оцінили ризики російського вторгнення, оцінивши позицію самої України в ситуації, що склалася

25 січня 2022, 07:26
Поділіться публікацією:

За підсумками засідання РНБО секретар Олексій Данілов заявив, що приводу для паніки немає, адже ситуація є цілком зрозумілою і дії Росії можна передбачити. Також він попросив українців та ЗМІ знизити напругу та не розганяти паніку. У той же час президент США Джо Байден провів екстрені переговори з європейськими лідерами, де обговорив напруженість між РФ і Україною. Як реагувати на такі сигнали? Чому українська влада зберігає спокій і запевняє, що загрози на сьогоднішній день немає і в той час Заходу б'є на сполох, попереджаючи Україну про небезпеку? На ці запитання постаралися відповісти експерти.

Поки у Зеленського просять не панікувати, Байден екстрено збирає лідерів ЄС: до чого готуватися

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Очікувати масштабної агресії Росії найближчими днями та тижнями підстав немає

Український дипломат, політичний експерт Вадим Трюхан зазначає у себе у Facebook, перше, що треба розуміти – очікувати масштабної агресії Росії найближчими днями та тижнями підстав немає. Як мінімум, два-три тижні піде на підготовку відповіді Вашингтона та союзників на відомі ультиматуми Росії та подальше їх обговорення сторонами. Крім того, 4-20 лютого у Пекіні пройде Олімпіада. Навряд чи Путін ризикне зіпсувати свято Сі Цзіньпіну, дружби з яким прагне багато років.

"Друге. Зростання обсягів допомоги на підвищення обороноздатності Україні, яка надається нашими партнерами, йде вже практично в арифметичній прогресії. Це не може не розуміти Путін, і з кожним тижнем наважитися на велику війну із вторгненням своїми регулярними військами та окупацією значної території України йому буде все складніше. Адже втрати, які при цьому зазнає Росія, будуть не виправдані з точки зору цілей, яких намагається досягти Кремль. Третє. У магазинах, ринках, ярмарках тощо. все є, і ціни не зростають у рази, як кричать деякі проплачені росіянами та їх маріонетками спікери на деяких загальнонаціональних та локальних ТБ, ютюб та телеграмах каналах. Сам у вихідні відвідав кілька локацій. Купити можна все за тією самою ціною, як і місяць тому. На ярмарках іноді навіть дешевші. Хіба що за незначним винятком, який пояснюється сезонними факторами чи відомим зростанням цін на енергоносії, організованим тією самою Москвою", – зазначив дипломат.

Він додає, є ще четвертий момент. Ніякого підвищення комунальних платежів та тарифів немає і близько. Це – плід болючої уяви проросійських пропагандистів. І нічого більше. П'яте. Держава функціонує у штатному режимі. Засідання РНБО та брифінги учасників після нього, як і оперативно випущене звернення президента Зеленського, підтвердження цього.

"Право на життя мають ті народи, які консолідовано захищають свою державу та не ведуться на ворожу пропаганду, дезінформацію, фейки тощо. Змогли прожити загалом рівно вісім років, після початку озброєної агресії Росії, переживемо і цю кризу, яка багато в чому інспірована завдяки масованій атаці інформаційних військ Росії", – резюмував експерт.

Байден вирішив обговорити з лідерами Європи загрозу України без України

Політичний експерт Олексій Голобуцький звертає увагу на показовий момент у вчорашній розмові президента США Байдена із європейськими лідерами щодо кризи навколо України. Серед учасників були президенти Польщі та Франції, прем'єри Італії та Великої Британії, канцлер Німеччини, але нікого не було від самої України. Це дуже показовий момент.

"З іншого боку, якщо раціонально: хто там міг бути від нас? Єрмак? І що розумного міг би сказати? Переконувати учасників, що вони – старі параноїки та наївні дурні (або злісні руйнівники економіки України) і жодного наступу не буде?", – запитує політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Нормандський формат готується відновити роботу — що чекати на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини