Головна Новини Політика зовнішня політика Поїздка Зеленського в Литву: які важливі для України документи були підписані
commentss НОВИНИ Всі новини

Поїздка Зеленського в Литву: які важливі для України документи були підписані

Країни Люблінського трикутника — Україна, Литва і Польща — підтримали декларації щодо співпраці та членства в НАТО

7 липня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський і представники українського Кабміну перебувають з робочим візитом на території Литви. За інформацією міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, Литва і Польща підписали з Україною спільні документи, які визначають важливі віхи в подальшому розвитку Люблінського трикутника, повідомляє "УП".

Поїздка Зеленського в Литву: які важливі для України документи були підписані

До Люблінського трикутника входять Україна, Польща та Литва. Фото із відкритих джерел

Кулеба зазначив, що підписи під деклараціями та іншими паперами залишали глави Міністерств закордонних справ.

Одним з підписаних документів є декларація, яка підтверджує спільну історичну спадщину, а також підтримує спільні цінності. Дмитро Кулеба пояснив, що таким чином Україна зазначила: з Литвою і Польщею у нас є не тільки минуле, а й майбутнє.

Литва, і Польща в цій декларації підтверджують, що докладатимуть усіх зусиль, щоб Україна стала членом НАТО і ЄС, підтримують Кримську платформу, засуджують російську агресію проти нашої держави", підкреслив український дипломат.

Також політики розглянули і затвердили дорожню карту розвитку для України, Польщі та Литви. Одна із важливих її складових — це боротьба з різними гібридними погрозами. Також в ній прописані й інші теми, наприклад — та ж економіка.

Третім важливим документом, прийнятим "Люблінським трикутником", є план заходів, які будуть прийняті для протидії дезінформації. Головною причиною Кулеба назвав російську пропаганду, із якою зіткнулися не тільки українці, а й поляки з литовцями.

"Україна має безцінний досвід того, як працює російська дезінформація і як їй протидіяти", — зазначив міністр.

За його словами, наші політики і дипломати будуть не тільки напрацьовувати нові способи протидії фейкових "вкидів", а й ділитися цією інформацією з іншими країнами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чого від поїздки Володимира Зеленського в Литву очікують вітчизняні експерти. Деталі — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, який прогноз щодо вступу України в Євросоюз недавно озвучував литовський президент.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

7 липня 2021, 14:36

Совместное историческое наследие - это досягнення в составе СССР, или во время польско-литовского княжества, куда входила Украина. В принципе и то, и другое - зрада зрадная!


Новини