Головна Новини Політика зовнішня політика Погодження «Харківських угод» на користь Росії: Суд надав дозвіл на арешт ексміністра оборони України
commentss НОВИНИ Всі новини

Погодження «Харківських угод» на користь Росії: Суд надав дозвіл на арешт ексміністра оборони України

Київський апеляційний суд обрав запобіжний захід для Михайла Єжеля

28 грудня 2022, 20:33
Поділіться публікацією:

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для колишнього міністра оборони України часів Віктора Януковича Михайла Єжеля у справі щодо схвалення так званих Харківських угод. Пишуть "Коментарі", за повідомленням пресслужби офісу Генпрокурора.

Погодження «Харківських угод» на користь Росії: Суд надав дозвіл на арешт ексміністра оборони України

Високопосадовець часів президента-втікача Януковича підозрюється у держзраді. Фото: Михайло Єжель

Ексміністра підозрюють у вчиненні державної зради за попередньою змовою групою осіб. "У квітні 2010 року тоді високопосадовець за попередньою змовою з колишніми Президентом, Прем'єр-міністром, Міністром юстиції та Міністром закордонних справ, в порушення законодавства, без фактичного розгляду проєкту Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави зацікавленими органами та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень", — деталізують силовики.

В наслідок таких дій штучно створені передумови для збільшення чисельності військ ЧФ Російської Федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та надалі – вторгнення збройних сил Російської Федерації та окупації ними АР Крим і м. Севастополя. Зараз підозрюваний переховується від органів досудового розслідування за межами території України, відтак його оголосили у розшук. 

А 25 липня 2022 року, Президент Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО, а пізніше з'явилася інформація, що правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді двом колишнім членам уряду Азарова, зокрема, Грищенку та Лавриновичу. Аналітики це напряму пов’язують з "Харківськими угодами".

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що, за інформацією ЗМІ, експрезидент України Петро Порошенко підтримував "Харківські угоди". Також на порталі знайдеться інформація про те, як депутати "відхрещуються" від голосування за гучний документ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини