Головна Новини Політика зовнішня політика Подоляк розповів, через який час можна буде повертатися до переговорів з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Подоляк розповів, через який час можна буде повертатися до переговорів з РФ

Радник керівника Офісу президента прогнозує, що до початку травня буде зрозуміла позиція України на переговорах

21 квітня 2022, 10:15
Поділіться публікацією:

На думку учасника переговорів з російською стороною та радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, час "працює" на нашу користь. Про це він повідомив у ефірі телемарафону

Подоляк розповів, через який час можна буде повертатися до переговорів з РФ

Михайло Подоляк, фото з відкритих джерел

Політик переконаний, що завершити війну можна лише прямими перемовинами між президентами, коли позиції України будуть "сильними, продуманими та юридично вивіреними".

За його словами, над цим працюють не лише політики та юристи, а й наші мужні Збройні сили на полі бою та всі, хто наближає перемогу нашої країни. До процесу залучено команду юристів, консультантів та переговорну групу, всі вони виважено ставляться до кожного пункту в майбутніх переговорах та формулюють принципові для нашого народу речі, від яких ми не відступимося.

Але переговори можуть мати користь для України після нашої перемоги на сході. Для того, щоб краще зрозуміти ситуацію треба ще тиждень-півтора, поки триває активний наступ, а ЗСУ тримають оборону.

Від розвитку ситуації на сході залежатиме оцінка наступального потенціалу росії та оцінка наших позицій на перемовинах. За цей час стане зрозуміло, якого розвитку подій надалі очікувати.

Як повідомляв портал "Коментарі", російський опозиціонер повідомив, в чому прорахувалися Путін та закордонні експерти. Помилкою Путіна було розраховувати на бліц-криг. Очільник Кремля прорахував дії європейських лідерів на випадок, якщо він захопить Україну за 4-5 днів. Тоді Європа мала б піти з ним на переговори й виконувати його умови.

Також ми писали, що думає військовий експерт про битву за Донбас. Олег Жданов наголошує, що наступ не може тривати довше двох тижнів, адже класичний термін для активних атак — 7-10 днів, оскільки треба накопичити великі запаси боєприпасів, палива, розгорнути мобільні госпіталі біля лінії фронту. За його словами, на довше, ніж тиждень-два наступу в противника сил і засобів не вистачить.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини