Головна Новини Політика зовнішня політика Війна в Україні: в чому прорахувалися Путін та закордонні експерти
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: в чому прорахувалися Путін та закордонні експерти

Європа міняє риторику, а "рани" Німеччини від клейма фашизму почали загоюватися - Гарі Каспаров

20 квітня 2022, 18:00 comments1228
Поділіться публікацією:

Яка головна помилка Путіна та що стане історичним переворотом в рішенні ЄС щодо росії та військових злочинців Кремля. Про це розповів російський опозиціонер Гарі Каспаров в інтерв'ю Дмитра Гордона.

Війна в Україні: в чому прорахувалися Путін та закордонні експерти

Фото Генеральний штаб ЗСУ

За його словами, помилкою Путіна було розраховувати на бліц-криг. Очільник Кремля прорахував дії європейських лідерів на випадок, якщо він захопить Україну за 4-5 днів. Тоді Європа мала б піти з ним на переговори й виконувати його умови.

"Що змінило ситуацію? Спротив української армії. Те, чого завжди не розуміють диктатори — вільний народ бореться інакше. Що є речі, які неможливо вирахувати на папері й те, що всі ці американські експерти провалились нечувано (зі своїми прогнозами — ред.). Пентагон і ЦРУ переконували Байдена в тому, що ця війна триватиме кілька днів. Він довіряв цим експертам", — наголосив він.

Також опозиціонер додав, що Путін відчув, що йому "нічого не буде" за вторгнення до України після трьох зустрічей з Байденом, в російського президента була така впевненість. Крім того, він вважав, що європейці бояться війни і його могутньої "другої в світі" армії.

Однак, коли Україна дала відсіч, а Зеленський сказав свою історичну фразу: "Мені потрібні боєприпаси, а не таксі", план Путіна остаточно провалився й він дав наказ руйнувати міста та стріляти в цивільних. Всі злочини окупантів проти українців свідчать про лють диктатора, який зламав зуби об український опір.

Наразі все змінилося й в Німеччині. Спротив українців допоміг загоїти "рану" німців після Другої світової війни — вони побачили фашизм з іншого боку. Тож Німеччина змінила свою позицію до росії. Захід рухається в правильному напрямку, але повільно.

Нарешті західні генерали таки дійшли висновку, що Україна може виграти цю війну. Але Україна та світ чекає результатів виборів у Франції, де в першому турі три пропутінські кандидати набрали 52%. В світі змінюється геополітична ситуація — країни закладають основи нових відносин. Поворотним моментом буде те, коли Захід скаже, що їх  мета — це перемога України, а санкції проти рф не будуть зняти, доки не буде трибуналу для військових злочинців і росія не виплатить усі репарації. Це стане зворотним відліком для Путіна.

Як повідомляв портал, військові розповіли, яка ситуація в Миколаївській та Херсонській областях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини