Головна Новини Політика зовнішня політика Почалося: американський есмінець перехопив ракети, запущені по Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Почалося: американський есмінець перехопив ракети, запущені по Ізраїлю

Проіранські сили в Ємені заявили про готовність воювати з Ізраїлем

19 жовтня 2023, 23:32
Поділіться публікацією:

Есмінець ВМС США Carney, що чергує в Червоному морі, перехопив три ракети та кілька безпілотників, якими єменські хусити потенційно могли атакувати цілі в Ізраїлі. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Пентагон.

Почалося: американський есмінець перехопив ракети, запущені по Ізраїлю

Американський есмінець Carney

Раніше учасники масових демонстрацій на підтримку палестинців у Ємені, які пройшли під контролем угруповання "Ансар Аллах" (хусити), заявили про готовність реальної участі у бойових діях на боці Палестини, заявив телеканал Al Masirah.

Він показав, як тисячі учасників демонстрацій, що відбулися у столиці країни Сані та низці провінцій, тримають палестинські прапори та скандують гасла підтримки.

"Ми готові на реальну участь і відправлення сотень тисяч воїнів на захист Палестини, палестинського народу та святих місць. Америка є головним прихильником та офіційним спонсором сіоністського утворення, Великобританія та інші західні країни, всі причетні до злочинів проти палестинського народу", — заявив в ефірі телеканалу представник руху "Ансар Аллах".

Хусити або "Ансар Аллах" — воєнізоване угрупування шиїтів, що діє на території Ємену. 2004 року угрупування підняло збройне повстання проти уряду Ємену, поступово захопивши контроль над деякими південними територіями країни. Девіз угруповання: "Аллах великий, смерть Америці, смерть Ізраїлю, прокляття юдеям, перемога за ісламом".

Тим часом, одна з країн відмовила Україні в далекобійних ракетах.

В Ізраїлі порівняли ХАМАС із нацистами, назвавши "сучасними варварами".

А російський співак заявив, що радіє після арешту квартир у Європі. Газманов похвалився тим, що знаходиться під західними санкціями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини