Головна Новини Політика зовнішня політика "Північний потік": Зеленський розкритикував зміну дипломатичної риторики Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

"Північний потік": Зеленський розкритикував зміну дипломатичної риторики Німеччини

Німеччина змінила свою риторику щодо "Північного потоку"

28 січня 2022, 20:25
Поділіться публікацією:

Влада Німеччини провела зміни в дипломатичній  риториці стосовно запуску російського газогону "Північний потік-2" в обхід України. При цьому, раніше була головною енергетична безпека  нашої країни  та Європи.  Зараз  умовою пуску чи незапуску є можливе російське військове вторгнення до України.

"Північний потік": Зеленський розкритикував зміну  дипломатичної риторики Німеччини

Володимир Зеленський (фото з відкритих джерел)

Про це 28 січня очільник нашої країни Володимир Зеленський наголосив в ході проведення брифінгу представникам іноземних ЗМІ.

Лідер країни зазначив, що чути потужний голос німецької влади. Він стверджує мовою дипломатів, що, для прикладу, коли завтра можлива ескалація зі сторони Росії,  про "Північний потік-2" ми можемо не згадувати. Як це  можна розуміти? Чому в мене така реакція? Для прикладу, раніше, коли така  риторика про російську ескалацію була відсутня, ми нагадували  про  "Північний потік-2", всі стверджували, що при умові, як "Північний потік-2"  буде запущений, Україна отримає безпекові, енергетичні гарантії.

Тому президент зазначив, що зазнала кардинальних змін  риторика цієї країни про "Північний  потік-2".

За словами Зеленського,  представники нашої країни обговорювали з Німеччиною,  зі Сполученими Штатами, і у Євросоюзі якими  мають бути ці гарантії. Їх  також було потрібно обговорити нашим партнерам з Європи  з Росією.

"А це – як мінімум 10-15 років продовження транзиту газу ГТС України. Плюс – обов’язковий реверс. Подивіться, як міняється риторика. Вже ніхто не говорить про енергетичну безпеку України. Вже говорять, якщо буде ескалація, то про який "Північний потік-2" ми можемо говорити. Це така сама гібридна війна",- резюмував цю проблему український президент.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Зеленський закликав Європу та США не баритися із санкціями проти Кремля.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини