Головна Новини Політика зовнішня політика Південна Корея вперше замислилась про ймовірну військову підтримку України: Деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея вперше замислилась про ймовірну військову підтримку України: Деталі

Південна Корея може стати на бік України та доєднатися до країн Заходу, й надати військову допомогу. Та це, ймовірно, може статися у разі збільшення насильства й масованого удару по цивільних

19 квітня 2023, 10:10 comments1300
Поділіться публікацією:

Про це в ефірі Reuters, заявив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль, пишуть "Коментарі".

 Південна Корея вперше замислилась про ймовірну військову підтримку України: Деталі

У Південній Кореї натякнули про допомогу у війні Україні

“Якщо буде ситуація, з якою міжнародна спільнота не зможе примиритися, приміром, масштабний напад на цивільних, масове вбивство чи грубе порушення законів війни, нам може бути важко наполягати лише на гуманітарній чи фінансовій допомозі”, — сказав президент Південної Кореї

Таку заяву, Юн Сок Йоль зробив вперше, з часу повномасштабної війни в Україні. Де, він натякнув про можливості надання Україні озброєння.

“Головний союзник США та великий виробник артилерійських боєприпасів, Південна Корея досі намагається не дратувати росію через діяльність корейських компаній у Російській федерації та вплив москви на Північну Корею, усупереч все більшому тиску Західних країн, які схиляють Сеул до постачання зброї”, — зауважив президент Південної Кореї.

Президент Південної Кореї також зауважив, що не буде обмежень у підтримці післявоєнної України. А саме, у тих питаннях, що стосуються відбудови нашої держави. Як додав Йоль, в його уряді уже шукають способи такого сприяння. Це матиме вигляд, подібний до того, як Південна Корея отримувала міжнародну допомогу, упродовж Корейської війни у 1950-1953 рр.

“Переконаний, що не буде обмежень на обсяг підтримки для оборони та відновлення країни, яка зазнала незаконного вторгнення як за міжнародним, так і за національним законодавством. Утім, зважаючи на наші відносини зі сторонами, залученими до війни, та ситуацію на полі бою, ми вживатимемо найбільш відповідні заходи”, — підсумував Юн Сок Йоль.

Як писали "Коментарі", Японія, США та Південна Корея розпочали дводенні військово-морські навчання Дводенні військові навчання у морі із залученням американського авіаносця USS Nimitz стартували у Японії, США та Південній Кореї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини