Головна Новини Політика зовнішня політика Після якої невдачі Кулебі довелося подати у відставку: ЗМІ дізналися нюанси
commentss НОВИНИ Всі новини

Після якої невдачі Кулебі довелося подати у відставку: ЗМІ дізналися нюанси

За інформацією The Telegraph, Дмитро Кулеба мав "дотиснути" питання з наданням Україні далекобійних ракет

5 вересня 2024, 11:07 comments4541
Поділіться публікацією:

В Україні дуже спонтанно відбулися суттєві кадрові зміни. Відставка міністра закордонних справ Дмитра Кулеби стала найбільшим потрясінням. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

Після якої невдачі Кулебі довелося подати у відставку: ЗМІ дізналися нюанси

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Дмитро Кулеба був одним із найвідоміших членів кабінету міністрів, але його прохання про системи протиповітряної оборони та послаблення обмежень на західні ракети в останні місяці залишилися без уваги", — пише видання.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що оновлення міністерського складу "дасть нову чинність" українським інститутам. І ця хвиля відставок відбувається у небезпечний для України час, коли Росія досягла значних успіхів у східній частині Донецької області.

"Ці кадрові перестановки є наймасштабнішими за останні 30 місяців, відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Пан Кулеба, міністр закордонних справ України, є найвідомішою жертвою цих перестановок. Йому було доручено переконати західних союзників України – переважно США і Велику Британію – надати дозвіл на ракетні удари дальнього радіусу дії по території Росії. Нещодавно дипломат також очолив зусилля, спрямовані на отримання додаткових батарей протиповітряної оборони Patriot. Минулого тижня він звинуватив кількох неназваних союзників у невиконанні своїх обіцянок щодо надання систем", – йдеться у матеріалі. 

Проте, українські ЗМІ повідомили, що Верховна Рада відклала відставку міністра закордонних справ на засіданні в середу. Причин такого рішення не наводяться. За даними ЗМІ, ймовірним наступником Кулеби стане Андрій Сібіга – заступник міністра закордонних справ.

Автори матеріалу наголошують, масштабні кадрові перестановки викликали занепокоєння, що Зеленський прагне посилити свій контроль, пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому міністри відмовляються працювати під управлінням Єрмака: про що свідчить кадрова тряска.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини