Головна Новини Політика зовнішня політика Пішов із життя відомий європейський політик
commentss НОВИНИ Всі новини

Пішов із життя відомий європейський політик

Він обіймав посаду глави італійської держави з 2006 по 2015 роки

22 вересня 2023, 21:59
Поділіться публікацією:

Колишній президент Італії Джорджо Наполітано помер у віці 98 років, передало агентство ANSA. Він обіймав посаду глави держави з 2006 до 2015 року. Про це повідомляють "Коментарі".

Пішов із життя відомий європейський політик

Джорджо Наполітано

На посаді глави Італії він був одним із найстаріших діючих керівників держави у світі.

У юні роки, навчаючись на юридичному факультеті, співпрацював у журналі університетської фашистської групи (GUF) IX maggio, в якому займався театральною та кінематографічною критикою. 1944 року Наполітано встановив контакт із неаполітанською організацією комуністів. 1945 року вступив до Італійської комуністичної партії і аж до 1992 року був міністром закордонних справ тіньового уряду компартії, а після її саморозпуску — Демократичної партії лівих сил. Був активним прихильником "італійського шляху до соціалізму" та єврокомунізму. Після розпуску ІКП брав участь у трансформації структури компартії у ДПЛЗ, а потім – у партію Лівих демократів.

Як член ІКП, він підтримав придушення радянськими військами Угорського повстання 1956 року.

З 17 травня 1996 року по 21 жовтня 1998 року Наполітано обіймав посаду міністра внутрішніх справ у першому уряді Романо Проді.

Обраний президентом країни 10 травня 2006 року у 4-му турі голосування, вступив на посаду 15 травня. На президентській посаді під час італійської урядово-парламентської кризи 2008 року, коли парламент висловив недовіру уряду, не прийняв відставку Романо Проді та розпустив парламент. Вдруге відіграв важливу роль в управлінні країною в 2011 році, запропонувавши на посаду прем'єр-міністра Маріо Монті, — як зазначалося в New York Times, тим самим Наполітано "оркестрував одну з найскладніших політичних перестановок у післявоєнній Італії, залишаючись ключовим гарантом політичної стабільності". У шостому турі президентських виборів в Італії, 20 квітня 2013 року, 87-річний Джорджо Наполітано став першим в історії Італії переобраним президентом. У період свого президентства Наполітано призначив п'ятьох прем'єр-міністрів.

14 січня 2015 року о 10:35 підписав акт про свою відставку з посади президента Італії.

Тим часом, вірменські формування Карабаху почали здавати зброю.

Арестович передбачає вибух "інформаційної бомби" в Україні.

А у Шойгу відреагували на удар по штабу Чорноморського флоту і вже загрожують відповіддю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бендер Задунайский

22 вересня 2023, 21:40

Так, це дуже відомий політик...Тільки я про нього вперше чую.


Новини