Головна Новини Політика зовнішня політика Перейшли кордон та атакували: на планеті може початися ще одна війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Перейшли кордон та атакували: на планеті може початися ще одна війна

Під час проведення форуму "Росія-Африка" Руанда атакувала Демократичну республіку Конго, причому конголезький міністр оборони і руандійський міністр закордонних справ перебувають на форумі в РФ

27 липня 2023, 23:47 comments8653
Поділіться публікацією:

Збройні сили Демократичної Республіки Конго повідомили про порушення кордонів країни з боку армії Руанди. Повідомляється, що у відповідь на "інтервенцію" збройні сили ДР Конго атакували супротивника та витіснили його з території країни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на агентство Reuters, яке цитує заяву командування Збройних сил ДРК.

Перейшли кордон та атакували: на планеті може початися ще одна війна

В Африці розгоряється нова війна

Стверджується, що руандійські підрозділи атакували позиції сил безпеки ДРК. Чисельність військ, що перетнули кордон, не наводиться, немає також даних про можливих постраждалих під час зіткнень.

Відносини між двома сусідніми країнами загострилися в січні 2021 року, коли повстанське угруповання "Рух 23 березня" розпочало активні бойові дії на сході ДРК.

Конголезька влада звинувачує Руанду у підтримці цих повстанців.

Руанда розташована у Східній Африці. За оціночними даними на 2021 рік, її населення становить майже 13 мільйонів осіб, територія – 26 338 кв. км. Це переважно аграрна країна, але з відносно швидко зростаючою економікою.

Її сусідка ДРК – посідає 11 місце у світі за територією та 14 місце – за чисельністю населення. Населення, за оціночними даними на 2022 рік — 108 млн осіб, територія — 2345409 кв. км. ДРК є другою в абсолютних числах населення франкомовною країною у світі після Франції, Кіншаса — столиця ДРК є найбільшим за населенням франкомовним містом у світі. Це одна з найбідніших країн світу.

Тим часом, ЗСУ здобули важливу перемогу на Півдні.

Путін привітав іншого диктатора із перемогою у війні.

А в Австралії природоохоронці здійснили евтаназію дельфінам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини