Головна Новини Політика зовнішня політика Переслідування Медведчука і скандал з Чаусом: Про що пишуть європейські ЗМІ напередодні візиту Меркель
commentss НОВИНИ Всі новини

Переслідування Медведчука і скандал з Чаусом: Про що пишуть європейські ЗМІ напередодні візиту Меркель

Журналісти відзначили, що в поле зору тисяч західних ЗМІ перебувають політичні переслідування опозиції на чолі з Віктором Медведчуком

18 серпня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

22 серпня в Київ з візитом прибуде федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель. Порядок переговорів відомий: це ситуація на Донбасі і доля української газотранспортної системи в прив'язці до запуску "Північного потоку — 2". Разом з тим, європейські ЗМІ сформували українській владі досить непривабливий імідж. Тому переговори президента Володимира Зеленського з Ангелою Меркель починаються на тлі цілого ряду критичних публікацій в європейських ЗМІ, пише 112.ua.

Переслідування Медведчука і скандал з Чаусом: Про що пишуть європейські ЗМІ напередодні візиту Меркель

Володимир Зеленський і Ангела Меркель - фото з відкритих джерел

Журналісти відзначають, що мова йде про викрадення судді Чауса в Молдові, атаці рейдерів на канадську компанію TIU, розвиваючу сонячну енергетику в Україні, і переслідування влади щодо Віктора Медведчука.

Історія, коли співробітники українських спецслужб в березні прямо на вулиці в Кишиневі нібито викрали і насильно вивезли з країни побіжного суддю Миколу Чауса, прогриміла на всю Європу. А головне, посварила офіційний Київ з офіційним Кишиневом. Як би не приховували на Банковій, у виданні стверджують, що ЗМІ все одно дізналися про те, як президент Молдови Майя Санду нібито влаштувала українській делегації на чолі із Зеленським гучний скандал на зустрічі в Батумі. І найнебезпечніше для влади, пишуть журналісти, що історія з викраденням Чауса триває, тому загрожує принести ще чимало неприємних сюрпризів.

Про історію з нібито атакою "приватівських" на чолі з Коломойським на сонячну електростанцію TIU в Нікополі писали багато авторитетних видань, починаючи з The Brussels Times. Впливове європейське ЗМІ відзначило, що за злою іронією долі саме TIU була спонсором "Українського дому" в Давосі, де президент Зеленський обіцяв іноземному бізнесу "інвестиційних нянь".

"Хороша няня, нічого сказати, відімкнула СЕС від мережі і вимагає продати бізнес за копійки", — пишуть журналісти.

У виданні також відзначають, що близько 70 тис. іноземних ЗМІ написали про політичні переслідування опозиції на чолі з Віктором Медведчуком. З останніх публікацій можна взяти Luxemburg Herald , де прямо в заголовку відкритим текстом написали, що справа проти Медведчука є сфальсифікованою.

Журналісти згадують і нещодавній скандал, коли сенатор Франції Наталі Гулі звернулася із запитом на ім'я міністра у справах Європи і глави МЗС про те, що українська влада без суду і слідства закрили телеканали "112 Україна", NewsOne, ZIK та "Перший Незалежний", а лідер опозиції Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом, причому без суду і слідства. Крім того нещодавно Верховний комісар ООН заявив, що заборона телеканалів "суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини".

"Все разом це формує зовсім не такий імідж адміністрації президента в Європі, як би хотілося на Банковій. А позбутися від звинувачень в авторитаризмі, незаконну заборону ЗМІ і переслідувань опозиції може бути непросто. Найголовніше, що крок за кроком, але такий імідж загрожує привести до дипломатичної ізоляції Зеленського, як політика, в ЄС, а це шлях, який свого часу через справу Тимошенко пройшов Віктор Янукович ", — резюмують журналісти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини