Головна Новини Політика зовнішня політика Переговори з Путіним: що про це думає колективний Захід, - експертна думка
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори з Путіним: що про це думає колективний Захід, - експертна думка

Як довго триватиме війна в Україні, і чому на переговори з Кремлем не можна розраховувати

13 червня 2023, 14:25
Поділіться публікацією:








Повномасштабне вторгнення Росії в Україну, яке продовжується вже 16 місяць, має всі шанси перетворитися на затяжну війну на виснаження. Про це повідомляють " Коментарі " з посиланням на щорічний експертний висновок з проблем світу — Friedensgutachten 2023.

Переговори з Путіним: що про це думає колективний Захід, - експертна думка

Як довго триватиме війна в Україні. Фото: Reuters

Назва документа оптимізму не додає, і звучить вона як теза - " До миру ще довго". Спираючись на доступний для аналізу досвід минулих військових конфліктів, а також інформацію про хід так званої СВО в Україні, західні експерти дійшли висновку, якщо війна затягнеться на роки, досить серйозно постраждає світова економіка.


Однак, незважаючи на високу ціну підтримки Збройних Сил України, припиняти таку підтримку не можна, йдеться у висновку. Адже Кремль не має наміру зупиняти військову експансію, погрожуючи життям простих українців, а тому Київ має отримувати допомогу від союзників. Водночас, Захід не повинен робити ставку на переговори з Путіним, оскільки очевидно, — диктатору не можна довіряти.


"Вимога припинення військової допомоги Україні в ім'я негайних переговорів, яка звучить у низці відкритих листів, маніфестів і на демонстраціях, не принесе, виходячи з тієї інформації, яку ми маємо, довгострокового миру", — наголосила автор доповіді Ніколь Дайтельхоф.


Експерти вважають за доречне розробку Німеччиною власного мирного плану щодо врегулювання ситуації, що склалася, і вимагають у влади введення санкцій проти ПВК "Вагнер", а також внесення організації до списку злочинних.

"Можливо, миру не буде ще довго, але в наших силах зробити так, щоб довго не перетворилося на занадто довго", — підсумувала професор Дайтельхоф.




Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський розповів, чому Росія так хоче заморозити війну в Україні.

На порталі " Комментарії " також йшлося про те, що напередодні повномасштабного вторгнення в Україну президент Зеленський говорив про те, що готовий був вести переговори з Росією. Після звірств росіян на тимчасово окупованих територіях країни таке вікно можливостей закрилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини