Головна Новини Політика зовнішня політика Переговори по «Північному потоку-2»: чи знайдеться місце для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори по «Північному потоку-2»: чи знайдеться місце для України

Російський газопровід є "ударом" для нашої країни, впевнений посол України в Німеччині Андрій Мельник

3 червня 2021, 19:25
Поділіться публікацією:

Українські політики і дипломати мають намір взяти участь у переговорах, які будуть стосуватися будівництва скандально відомого російського газопроводу "Північний потік-2" (ПП-2).

Переговори по «Північному потоку-2»: чи знайдеться місце для України

Україна хоче брати участь у переговорах щодо "Північного потоку-2". Фото: ТАСС

За словами українського посла в Німеччині Андрія Мельника, представники офіційного Києва хочуть приєднатися до тематичного обговорення німецьких і американських представників. Інформацію передає "Хедлайнс Україна", посилаючись на зарубіжне видання Die Welt.

Андрій Мельник впевнений, що запуск "Північного потоку-2" стане величезним "ударом" для України: як економічним, так і безпековим. Тому в обговоренні будь-яких нюансів, які стосуються фінальної стадії будівництва газопроводу, на думку дипломата, повинні брати участь вітчизняні політики.

Цього тижня німецькому уряду були направлено відповідне звернення від Києва.

Якщо ж Німеччина і Сполучені Штати домовляться про щось "за спиною" України щодо ПП-2, це буде, на думку посла, справжньою катастрофою. Андрій Мельник вважає, що світові лідери не повинні стверджуватися "за рахунок" нашої країни.

До слова, ані згоди, ані відмови на своє прохання українська сторона поки що не отримала.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють завзяття деяких республіканців у Сенаті США щодо вимоги ввести жорсткі санкції проти російського газопроводу. Чому більшість фахівців із жалем констатують, що "Північний потік-2", швидше за все, буде добудований і запущений у роботу, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи відмовиться Кремль від українського транзиту газу, якщо ПП-2 все-таки почне функціонувати. Подробиці — в нашій публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини