Головна Новини Політика зовнішня політика Перед візитом Зеленського Грузія помилувала двох українців: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед візитом Зеленського Грузія помилувала двох українців: що відомо

Президент Зеленський подякував грузинській владі за співпрацю і поліпшення духу партнерства

19 липня 2021, 11:43
Поділіться публікацією:

Двоє українців, Володимир Дьяченко та Юрій Хомич, зможуть повернутися на Батьківщину після більш ніж пів року перебування за ґратами в Грузії. Рішення про звільнення ув'язнених було прийнято місцевою владою перед приїздом українського президента Володимира Зеленського в країну, повідомляє "Радіо Свобода".

Перед візитом Зеленського Грузія помилувала двох українців: що відомо

Перед візитом Зеленського в Грузії помилували двох українців. Фото: пресслужба ОП

Справа Дьяченко та Хомича стало досить примітним. Спроби звільнити наших співвітчизників українські дипломати почали вести відразу після їх затримання — в листопаді 2020 року.

Як відомо, чоловіки були затримані представниками грузинської прикордонної служби. Їм пред'явили звинувачення в нібито незаконному перетині морського кордону Грузії. При цьому Хомич і Дьяченко прямували до Туреччини. Їхні адвокати намагалися довести, що моряки перебували у відкритому морі, на території, яка не належить до морських володінь грузинської держави.

Перед візитом Зеленського Грузія помилувала двох українців: що відомо - фото 2
Перед візитом Зеленського Грузія помилувала двох українців: що відомо - фото 3

Однак остаточну крапку в цій ситуації вдалося поставити лише завдяки дипломатії. Зазначимо, що Володимир Зеленський відправився в Батумі у понеділок, 19 липня. Разом із молдавськими та грузинськими колегами він відкриє роботу "Асоційованого тріо" — трьох держав, які прагнуть отримати членство в Євросоюзі.

Звільнити полонених яхтсменів вирішили напередодні візиту Зеленського в Грузію. Політик вже відреагував на те, що відбулося, у своїх соціальних мережах, високо оцінивши подібний жест з боку дружньої країни.

"Я вдячний грузинській стороні за це рішення, яке відповідає духу стратегічного партнерства між нашими країнами", — підкреслив президент на особистій сторінці в Twitter.

Перед візитом Зеленського Грузія помилувала двох українців: що відомо - фото 4

Незабаром Дьяченко та Хомич зможуть повернутися в Україну. До речі, спочатку вони були засуджені до чотирьох років перебування в грузинській в'язниці.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як свого часу Володимир Зеленський намагався уникнути підготовки до зустрічі з лідером іншої дружньої до України країни — Франції. Про одкровення екссекретаря РНБО читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чому Зеленський може так і не зустрітися з Путіним, адже останньому це не дуже вигідно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини