Головна Новини Політика зовнішня політика Пашинян звинуватив Росію: "Вони залишили нас на самоті"
commentss НОВИНИ Всі новини

Пашинян звинуватив Росію: "Вони залишили нас на самоті"

Вірменія вважає, що Росія не виконала своїх союзницьких зобов'язань, як член ОДКБ

17 жовтня 2023, 17:02
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, виступаючи перед європарламентаріями, фактично звинуватив Росію у зраді свого союзника з ОДКБ та підтримці Азербайджану. Про це повідомляють "Коментарі".

Пашинян звинуватив Росію: "Вони залишили нас на самоті"

Пашинян

"У той час, коли 100 тисяч вірмен бігли до Вірменії з Нагірного Карабаху, наші союзники з безпеки не лише не допомогли нам, а й озвучили публічні заклики до зміни влади в Республіці Вірменія та повалення демократичної влади", — заявив Пашинян.

Крім цього, Пашинян звинуватив ОДКБ у бездіяльності та фактичному сприянні діям противника Вірменії — Азербайджану:

"За два дні після розпуску парламенту, 12 травня 2021 року, азербайджанські військові порушили кордон з Вірменією. Вони вторглися на суверенну територію Вірменії. У цій ситуації ОДКБ нічого не зробила, щоб допомогти нам. Вони залишили нас на самоті", — заявив вірменський прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що Росія з початку 90-х послідовно підтримувала Вірменію як союзницю з ОДКБ. Спираючись на цю військову підтримку, Вірменія змогла перемогти у Першій Карабахській війні, поставивши під свій контроль не тільки Нагірний Карабах, а й сім прилеглих до нього районів. З приходом до влади у Вірменії прозахідних політичних сил на чолі з Пашиняном РФ не раз висловлювала невдоволення політикою Вірменії. А під час Другої карабахської війни 2020 року фактично самоусунулася, давши Азербайджану, якого підтримувала Туреччина, здобути перемогу над Вірменією. Під час цієї війни Азербайджан повернув собі контроль над значною частиною Карабаху. У ході одноденної Третьої карабахської війни у вересні 2023 року Азербайджан повністю повернув собі контроль над регіоном, а все вірменське населення Карабаха покинуло його.

Москва не стала втручатися у події, заявивши, що Карабах є загальновизнаною частиною Азербайджану, а також висловила невдоволення проведенням Вірменією спільних американо-вірменських навчань.

Тим часом, Ізраїль назвав умови закінчення війни.

Окупанти починають істерити через втрати своїх позицій: де ЗСУ продовжують рух.

А кандидат на посаду спікера палати представників відповів – чи блокуватиме допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини