Головна Новини Політика зовнішня політика Пашинян звинуватив Росію у бездіяльності
commentss НОВИНИ Всі новини

Пашинян звинуватив Росію у бездіяльності

Спостерігачі стверджують, що під час Другої карабахської війни у регіоні Росія не стала однозначно на бік члена ОДКБ Вірменії, що сприяло перемозі Азербайджану

2 вересня 2023, 23:50
Поділіться публікацією:

Росія через свої дії чи бездіяльність на Південному Кавказі віддаляється від нього, вважає прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Про це, як повідомляють "Коментарі", він заявив в інтерв'ю виданню La Repubblica.

Пашинян звинуватив Росію у бездіяльності

Нікол Пашинян

"Ми бачимо, що Росія кроками, що робляться або не робляться з її боку, віддаляється від регіону. Ми не знаємо, з яких причин (це відбувається). Є, звичайно, припущення. Але є процеси, які призводять до усвідомлення, що одного разу ми можемо прокинутися та побачити, що Росії більше немає тут", — заявив Пашинян в інтерв'ю виданню La Repubblica.

Крім цього, він підкреслив, що Лачинський коридор, який зв'язує Вірменію з Нагірним Карабахом, мав бути під контролем миротворців Росії.

"Але він не під контролем миротворців Росії. Чому? Можуть бути дві причини – чи Росія не може контролювати Лачинський коридор, чи не хоче. Обидві причини проблематичні", – зазначив вірменський прем'єр.

Нагадаємо, що Росія та її миротворці виступили гарантом перемир'я в Нагірному Карабаху після закінчення Другої карабахської війни. Однією з умов було забезпечення безпеки вірменської громади в Карабаху, а також гарантування її зв'язку з Вірменією так званим Лачинським коридором. На даний момент, за твердженням вірменської сторони, він перекритий Азербайджаном. Останній стверджує, що Вірменія використовує Лачинський коридор для доставки військових вантажів та поповнення до Нагірного Карабу.

Тим часом, НАТО готується відбивати атаку Росії в Балтійському морі.

Окупанти обстріляли Краматорськ.

А Лія Ахеджакова відхрестилася від українського прапора.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини