Головна Новини Політика зовнішня політика Партнерство в обороні: яку суму допомоги Україні готові виділити в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Партнерство в обороні: яку суму допомоги Україні готові виділити в США

Підписано угоду про партнерство між країнами

1 вересня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Партнерство в обороні: яку суму допомоги Україні готові виділити в США

Яку суму допомоги Україні готові виділити в США, фото Офісу президента

Між США та Україною підписано угоду стосовно партнерства в оборонній сфері. У свою чергу Сполучені штати обіцяють надати Україні військову підтримку в розмірі 60 мільйонів доларів. Про це повідомляє АРnews.

У листі адміністрації президента Джо Байдена до Конгресу йдеться про те, що Україні потрібна допомога через посилення військової активності Роської Федерації біля спільного кордону у зв'язку з військовими навчаннями "Захід 2021" та загострення ситуації в зоні ООС.

У тексті йдеться, що для захисту від російського вторгнення потрібно укріплювати українські позиції та посилювати армію, адже загроза з боку сусідньої держави зростає. Президент США схвалив військову підтримку в межах якої Україні буде передано протитанкові ракетні системи Javelin й новітнє озброєння.

Нова військова допомога покликана продемонструвати, що США сприяють забезпеченню безпеки в Україні. До того ж, у березні повідомлялося, що Україні буде надано військову допомогу в розмірі 125 мільйонів доларів та два збройні патрульні катери.

Що передбачає угода

Міністри оборони України та США підписали угоду про партнерство. Відповідно до документу, в Україні буде впроваджено оборонно-промислові реформи, створено спільні системи озброєння, проводитиметься військово-технічна співпраця між країнами.

З огляду на агресивну політику Росії в Азовсько-Чорноморському регіоні планується поглибити співпрацю щодо безпеки в Чорному морі, щодо кібербезпеки. У майбутньому будуть укладені контракти з реалізації науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт у сфері оборони, а також буде досягнуто домовленостей про тестування озброєння і військової техніки на території США з використанням їх технологій.

За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, Україна може й надалі розраховувати на підтримку в боротьбі проти агресії РФ.

Президент Зеленський під час зустрічі з міністром Остіном серед іншого зазначив, що наша країна розраховує на підтримку Сполучених штатів в створенні мережі лікувально-реабілітаційних центрів для українських ветеранів.

Як писав портал "Коментарі", Зеленський в США заявив, що Україні мало підтримки НАТО і немає часу більше чекати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини