Головна Новини Політика зовнішня політика ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації
commentss НОВИНИ Всі новини

ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації

На зимовому засіданні ПАРЄ фізична присутність делегатів буде обмежена

27 січня 2022, 03:30
Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея Ради Європи затвердила повноваження російської делегації, незважаючи на оскарження України. Про це повідомляє організація у Twitter.

ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації

ПАРЄ (фото з відкритих джерел)

"Після двогодинних дебатів, 97 голосами проти 41 (4 утрималися), Асамблея проголосувала за ратифікацію повноважень російської делегації, які були оскаржені з істотних підстав у понеділок", — йдеться у повідомленні.

24 січня в день початку першої частини сесії ПАРЄ російської делегації та депутата російської Держдуми Петра Толстого як віце-президента Асамблеї.

На зимовому засіданні ПАРЄ фізична присутність делегатів буде обмежена.

Нагадаємо, новим головою Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) став голландський сенатор Тіні Кокс. За нього віддали голос 164 члени ПАРЄ. Водночас, українська кандидатка на пост президента ПАРЄ, народна депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева, набрала 80 голосів. Про це повідомляється в Twitter ПАРЄ. "Приносимо свої привітання Тіні Коксу, який щойно став новим президентом ПАРЄ", — йдеться у повідомленні. Варто зазначити, що на посаду голови Парламентської асамблеї Ради Європи претендувала також українська депутатка від фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева.

За результатами голосування, вона отримала 80 голосів. Кандидатуру Мезенцевої було запропоновано 40 членів ПАРЄ з різних країн та практично всіх партій, крім тієї, яку представляв Тіні Кокс. Що стосується Тіні Кокса, то нідерландець відомий своєю відданістю Росії. Зокрема, у 2014 році, коли Росія розпочала окупацію Донбасу, Кокс відзначився заявою про те, що жителі Донбасу "бачать у Росії альтернативу, бо Україна має внутрішні проблеми".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини