Головна Новини Політика внутрішня політика Новим президентом ПАРЄ став Тіні Кокс
commentss НОВИНИ Всі новини

Новим президентом ПАРЄ став Тіні Кокс

На посаду голови Парламентської асамблеї Ради Європи претендувала також українська депутатка від фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева.

25 січня 2022, 02:52
Поділіться публікацією:

Новим головою Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) став нідерландський сенатор Тіні Кокс. За нього віддали голос 164 члени ПАРЄ. Водночас українська кандидатка на пост президента ПАРЄ, народна депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева, набрала 80 голосів. Про це повідомляється в Twitter ПАРЄ.

Новим президентом ПАРЄ став Тіні Кокс

Тіні Кокс - фото з відкритих джерел

"Приносимо свої привітання Тіні Коксу, який щойно став новим президентом ПАРЄ", — йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що на посаду голови Парламентської асамблеї Ради Європи претендувала також українська депутатка від фракції "Слуга народу" Марія Мезенцева. За результатами голосування, вона отримала 80 голосів. Кандидатуру Мезенцевої було запропоновано 40 членів ПАРЄ з різних країн та практично всіх партій, крім тієї, яку представляв Тіні Кокс.

Що стосується Тіні Кокса, то нідерландець відомий своєю відданістю Росії. Зокрема, у 2014 році, коли Росія розпочала окупацію Донбасу, Кокс відзначився заявою про те, що жителі Донбасу "бачать у Росії альтернативу, бо Україна має внутрішні проблеми". Вже у 2019 році Тіні Кокс у своїй доповіді "Роль і місія ПАРЄ: головні виклики майбутнього" закликав не вводити санкції проти країн, які не дотримуються принципів Ради Європи. Тоді українські делегати заявили, що перша версія тексту доповіді містила норми, які дозволяють делегації Росії повернутися до ПАРЄ. 10 квітня ця резолюція Коксу була схвалена ПАРЄ, проте з її кінцевого варіанту було вилучено зазначені вище норми.

Нагадаємо, на зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), яка відбудеться 24-28 січня 2022 року, українська делегація оскаржуватиме повноваження російської делегації. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram. "Делегація України в ПАРЄ разом із колегами з інших країн планує оскаржити повноваження російської делегації. У понеділок ми почнемо процедуру і, швидше за все, у середу чи четвер буде голосування. У ПАРЄ не має бути російської делегації. І ми цього добиватимемося", — написав політика. Раніше Олексій Гончаренко повідомляв, що сесія проходитиме у двох режимах: онлайн та офлайн. Фізично на сесію прибуде керівництво Асамблеї Ради Європи, керівники комітетів, політичних груп, національних делегацій та доповідачі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини