Головна Новини Політика зовнішня політика Організація гуманітарних коридорів: Подоляк дорікнув ООН у в'ялості
commentss НОВИНИ Всі новини

Організація гуманітарних коридорів: Подоляк дорікнув ООН у в'ялості

Радник президента України прокоментував й заяву генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша

27 квітня 2022, 23:10
Поділіться публікацією:

Представники  ООН заявляють про те, що  готові організувати тристоронню комісію для організації  гуманітарних коридорів. Разом  з тим, представник ОП  Михайло Подоляк дорікає міжнародній  організації, звинувачуючи її представників в безініціативності. Про це сказав, виступаючи, сам радник президента України.

Організація гуманітарних коридорів: Подоляк дорікнув ООН у  в'ялості

Михайло Подоляк дорікнув організації в безініціативності (фото з відкритих джерел)

"На жаль, маємо розуміти, що певні міжнародні організації та інституції, вони достатньо слабкі і на вряд чи вони щось можуть. Якісь формальні слова будуть сказані про те, що вони готові брати участь", — висловив свою думку Михайло  Подоляк.

Представник ОП  надав коментар стосовно оприлюдненої заяви Генсека  ООН Антоніу Гутерріша  про їх  готовність  створити комісію для організації гуманітарних коридорів. Як він зазначив,  міжнародна інституція, що взяла на себе зобов’язання   опікуватись гуманітарними проблемами — не мала б вичікувати 63-го дня війни.

"У мене тільки одне питання: треба було чекати 63 днів до того моменту, щоб ООН заявив, що готовий взяти участь в організації гуманітарних коридорів? Це звучить дивно. Інституції, які мали б опікуватися гуманітарними проблемами, ведуть себе в'яло", — підсумував радник президента України.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Подоляк розповів, через який час можна буде повертатися до переговорів з РФНа думку учасника переговорів з російською стороною та радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, час "працює" на нашу користь. Політик переконаний, що завершити війну можна лише прямими перемовинами між президентами, коли позиції України будуть "сильними, продуманими та юридично вивіреними".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини