Головна Новини Політика зовнішня політика Олена Зеленська зустрілася з президентом Словаччини: що обговорювали
commentss НОВИНИ Всі новини

Олена Зеленська зустрілася з президентом Словаччини: що обговорювали

Зузана Чапутова - перша жінка – президент Словаччини, наймолодша лідерка в історії країни, екоактивістка та борчиня за права людей

31 травня 2022, 20:44
Поділіться публікацією:
Перша леді України зустрілася з першою жінкою – президентом Словаччини Зузаною Чапутовою. Обговорювали створення Українського культурного центру, проблеми переселенців та роботу екзаменаційних центрів для абітурієнтів з України. Про це перша Олена Зеленська повідомила у соцмережі.
"Обговорили створення в цій країні Українського культурного центру – другого після такого закладу в Литві. Це буде місце для зустрічей українців, де вони зможуть отримати інформацію та допомогу, місце для культурних та освітніх заходів. Мами навіть зможуть залишити тут на декілька годин своїх дітей або попрацювати за комп’ютером",- йдеться у повідомленні.
Також Олена Зеленська подякувала лідерці Словаччина за підтримку українських школярів.
"Окрема подяка Словаччині за створення тимчасових екзаменаційних центрів для наших абітурієнтів – міністерства освіти двох країн на прямому контакті, словацька сторона забезпечує приміщення та комп’ютери",- написала Олена Зеленська.
Відомо, що Зузана Чапутова — перша жінка – президент Словаччини, наймолодша лідерка в історії країни, екоактивістка та борчиня за права людей.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що нардепи проголосували за звільнення омбудсмена. Верховна Рада ухвалила рішення про звільнення Людмили Денісової з посади Уповноваженого з прав людини. За це рішення віддали голоси  234 депутатів, з них 17 голосів віддали депутати колишнього ОПЗЖ. Нового омбудсмена не призначили. Також нардеп зазначив, що на розгляді питання була присутня віце-прем'єрка Ірина Верещук, вона виступила з доповіддю, розкритикувавши роботу Денісової.
 

Олена Зеленська зустрілася з президентом Словаччини: що обговорювали

Зеленська зустрілася з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини